Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procvat ekonomije

VIDEO Grad u kojem nedostaje toliko radnika da se poslovi oglašavaju na billboardu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nekoliko donedavno beznadnih gradova sada svi mogu pronaći posao!

Mali gradovi koji se nalaze u blizini područja na kojima se razvijaju projekti povezani s energijom u američkoj saveznoj državi Teksas, doživljavaju pravi procvat, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proricanje sudbine Poslodavci krenuli dalje od životopisa: Za odluku o zapošljavanju potrebna je i potvrda gatara i feng shui majstora Slika nije dostupna Manje rade, a više naprave Evo zašto su Nijemci toliko produktivni

U Teksasu se proizvodi oko 36 posto američke sirove nafte, odnosno 3 milijuna barela svaki dan, službeni su državni podaci.

Gdje god je došla tvrtka Eagle Ford koja se bavi investicijama u vađenje nafte i plina, broj radnih mjesta vrtoglavo je rastao. I to ne samo za one koje se bave bušenjem nafte, nego poslova važnih za funkcioniranje cijele zajednice, od restorana do nekretnina.

Dobili ste posao? EVO kako ga zadržati!

Šerif Jode Vaseksy i njegova supruga vlasnici su restorana Rudy's Diner u mjestu Cuero, malom gradiću u blizini razvojne zone.

'Otvorili smo restoran prije dvije godine, i nakon nekoliko mjeseci smo se morali proširiti jer dolazi veoma mnogo ljudi', kaže šerif.

Vazesky kaže da se također šire hoteli, prodavači automobila i trgovine namirnicama, a promet je povećan za 300 posto. Zbog toga je u tom gradu i velika potražnja za radnicima.

Dobili ste posao? EVO kako ga zadržati!

'Ako prođete ulicom, vidjet ćete na gotovo svakoj radnji da oglas za slobodna radna mjesta. Imali smo visoku stopu nezaposlenih, ali kada je blizinu došao Eagle Ford, svi koji žele raditi mogu pronaći posao', dodaje šerif.

Mali gradovi poput Cuera, ne doživljavaju rast samo zbog nafte i plina koju iskopava Eagle Ford Shale, već i povećanoj potražnji za kupnjom nekretnina.

Lokalni sudac Daryl Fowler kaže da svi poslovi na tom području rastu. 'Restorani rade i navečer, a to je bilo nezamislivo prije pet godina. Osim toga, gotovo na svakom uglu sada u gradu postoji hotel', rekao je.

Fowler očekuje da će industrija energije nastaviti dominirati ekonomijom regije i u doglednoj budućnosti.

'Sve više stvari koje vidimo su povezane s naftom i plinom, radi li se o dozvolama za nove ceste koje vode do rančeva na kojima će se biti lokacije za bušenje ili dozvole za cjevovod koja prolazi okrugom ili čak građevinska pitanja', dodaje sudac.

Energija je najbrže rastuća industrija u SAD-u. Istraživanja pokazuju da se šest od 10 najbrže rastućih urbanih područja nalazi u blizini područja na kojima se radi na razvoju energije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene