Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina od 22 kita pilota uginula je nakon što se ponovno nasukala na istočnu obalu novozelandskog Sjevernog otoka, objavila je u četvrtak udruga za zaštitu prirode Project Jonah.


Kitovi su u srijedu ujutro, uz pomoć stotinu ljudi, helikoptera i dva broda obalne straže odsukani s plaže u Ohiwa Harbouru kod hrada Whakatane.

Vezani članci Eruptirao vulkan na Novom Zelandu (Foto: AFP) - 1 Ronioci traže tijela poginulih u erupciji vulkana, strahuje se da bi broj mrtvih mogao biti veći od 14 Eruptirao vulkan na Novom Zelandu (Foto: AFP) - 4 Poznate dvije žrtve erupcije vulkana na Novom Zelandu: Poginule majka i kći iz Australije

No, ponovno su zalutali na plažu, pa direktor udruge Darren Grover kaže kako je to tužan kraj nakon uspješno obavljenog posla dana ranije.

'Moramo znati da je svaki trenutak izvan njihova prirodnog okoliša jako stresan za te predivne životinje', rekao je Gover.

Ulješure nedavno viđene u našim vodama nasukale su se u Italiji

Od 22 kita, 14 ih je uginulo na licu mjesta, a ostali su morali biti eutanazirani.

Više od 60 kitova pilota nasukalo se u nekoliko slučajeva od utorka poslijepodne. Dosad ih je uginulo 48.

Stručnjaci kažu kako je moguće da je skupina u Ohiwa Karbour slijedila jednog kita koji vjerojatno nije bio posve zdrav. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook