Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričao se SAD-u i svijetu

VIDEO: Toyoda ponizan pred američkim Kongresom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akio Toyoda, predsjednik japanskog automobilskog diva Toyote, javno se i dobrovoljno ispričao pred američkim Kongresom, za propuste njegove tvrtke u sigurnosnim pitanjima na njihovima modelima automobila.

Pročitajte i ovo Jaime Maussan o izvanzemaljcima iz Perua u kongresu Meksiku govorio još u rujnu 2023. Nova predstava u Kongresu Zastupnici tri sata u čudu gledali mumificirana stvorenja, samoprozvani stručnjak šokirao: "Ovo je nova vrsta" Prosvjedi u SAD-u "Ne u naše ime" Prosvjednici okupirali jednu zgradu američkog Kongresa, traže prekid vatre u Gazi

Toyoda se ispričao za povlačenje čak 8,5 milijuna Toyotinih modela diljem svijeta, ali je tijekom saslušanja pred komisijom Kongresa inzistirao kako nisu pronađeni nikakvi kvarovi s elektroničkim sustavima u vozilima. Isto tako, Toyoda je obaćao kako će dati 'punu suradnju' u istrazi pokrenutoj u SAD-u, prenosi BBC.

'Svi Toyotini moodeli nose moje ime. Za mene, kad su oni oštećeni, to je kao da sam i ja sam oštećen. ja osobno, više od bilo koga, želim da Toyotini automobili budu sigurni te da se naši kupci u njima osjećaju sigurno, kada ih voze', istaknuo je Toyoda. 'Htjeli smo više rasti i nismo vodili računa o brzini, s kojom naša tvrtka može pratiti takav rast, a trebali smo', dodao je.

Predsjednik komisije Kongresa Edolphus Towns, rekao je kako je impresioniran time da je Toyoda pristao dobrovoljno svjedočiti pred američkim Kongresom. 'To samo govori koliko ste predani sigurnosti vaših vozila', zaključio je, no pred Toyodom je dugo i neugodno ispitivanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene