Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk zbog plaća i otpuštanja

VIDEO: Tisuće britanskih poštara izašlo na ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće zaposlenika državne pošte u Britaniji danas je prekinulo rad i počelo 48-satni štrajk, a šefove i vladu okrivljuju za neuspjeh pregovora.

Članovi sindikata radnika u komunikacijama odlučili su štrajkati nakon dugoga spora oko plaće, otpuštanja i planova modernizacije za koje tvrtka i ministri tvrde da su nužni želi li Royal Mail preživjeti. Oko 42.000 zaposlenika u poštama i vozača izašli su jutros na ulice, a 78.000 zaposlenika u dostavi štrajkat će sutra i očekuje se da tada dostava pošiljaka potpuno stane. 'Oni ne moderniziraju uslugu, oni planiraju velike rezove', rekao je zamjenik glavnoga tajnika CWU-a Dave Ward za BBC. 'Mi želimo priliku da ovo riješimo. Ne želimo oštetiti klijente, ali alternative nema'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razbojništvo Pljačka na Jarunu: Maskiran zaskočio djelatnika pošte i ukrao novac Policija ispred poslovnice Hrvatske pošte, ilustracija Istraga u tijeku Usred dana opljačkao poštu: Zaposlenici prijetio vatrenim oružjem i pobjegao s novcem

Premijer Gordon Brown rekao je da će taj štrajk naškoditi štrajkašima i voditi do još većeg broja otpuštanja. Njegova vlada, rekao je, učinit će sve što može da spor riješi. 'Nužno je da svi sjednu za stol. Ovaj je štrajk rješiv. Vjerujem da uprava i radnici mogu postići rješenje i moramo to postići što prije', rekao je novinarima. Štrajk će biti neugodan za Brownovu laburističku vladu. Oporbeni konzervativci već pokušavaju izvući političke bodove iz toga spora, a ionako vode na ispitivanjima javnoga mišljenja uoči izbora predviđenih za sredinu 2010. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene