Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka sekta Family radio stigla je u glavni grad Filipina kako bi ih obavijestili da će Sudnji dan biti 21. svibnja, odnosno za deset dana.


Oboružani lecima i svjetlećim majicama skupina je na glavnom trgu u Manilli građanima dovikivala kako se, prema proročanstvu njihova vođe Harolda Campinga, približava apokalipsa. Camping je do izračuna došao serijom matematičkih izračuna i skrivenih kodova koje je pronašao u Bibliji. Bio je uvjeren da je Bog slao skrivene šifre te da je njegov zadatak bio upozoriti stanovništvo na predstojeću opasnost.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Bio je toliko pijan da je uzeo petardu u ruku, čeljust mu je raznesena' Slika nije dostupna Filipini: Izvučena 72 tijela radnika koji su živi izgorjeli

>> Znate li da smo preživjeli još jedan sudnji dan 21. travnja 2011.!?

'Svijet će nestati 17 dana drugog mjeseca po kalendaru Noachiana, a 21. svibnja je 17. dan drugog mjeseca po hebrejskom kalendaru', kazao je predvodnik sektaša u Manili Joel Abalos. Camping je slično prognozirao u rujnu 1994. godine, no kad se to nije dogodilo, kazao je kako će se 2011. Sudnji dan definitivno dogoditi.

Njegovi sljedbenici u SAD-u su napustili svoje poslove i obitelji te krenuli po svijetu nagovještavati najgore. Profesor religijskih znanosti sa sveučilišta u Manili Gerardo Lanuza ističe kako su se na Filipinima povećao broj sljedbi koji vjeruju u skori Sudnji dan. Razlog za to vidi u sve nestabilnijoj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji. 'Žele ljudima pružiti neki oblik sigurnosti i kao da ih žele navesti da promijene svoje životne navike', komentirao je za Reuters.