Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terminator

Znate li da smo preživjeli još jedan sudnji dan 21. travnja 2011.!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošao je i taj dan, 21. travnja 2011. godine, dan koji prolazi bez nekih većih događanja...osim ako pitate obožavatelje kultnog Terminatora. Oni znaju da je to Sudnji dan.

No, 'predviđanja' redatelja Jamesa Camerona kako će se strojevi pobuniti protiv ljudi i zavladati planetom te dovesti do završetka svijeta kakvog poznajemo, nisu se ispunila. Ali postavlja se pitanje koliko smo blizu crnom scenariju. 'Vojni dužnosnici kritiziraju nas kako smo prespori kad treba reagirati te da bi trebali dio odluke dati strojevima. No, tim putem treba dobro razmisliti prije nego što se njim krene', kazao je za BBC urednik britanskog portala Drone Wars Chris Cole.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Divovski ubrzivač čestica LHC neće ugroziti čovječanstvo' Slika nije dostupna Članovi sekte nakon urušavanja napustili pećinu u kojoj su čekali smak svijeta

>> VIDEO: Kultni trenuci suradnje Cameron – Schwarzenegger

Ako sve i prođe u redu, čeka nas još strašnije predviđanje. Po kalendaru Maja smak svijeta će se dogoditi 21.12.2012. godine. U Terminatoru je 21. travnja 2011. godine 'Sudnji dan' na koji se mreža svih mreža nazvana 'Skynet', odnosno fiktivni američki sustav obrane koji je u filmu držao pod kontrolom cijelo nuklearno naoružanje SAD-a, uroti protiv čovječanstva i odluči lansirati nuklearne rakete na SSSR kako bi čovječanstvo nestalo u nuklearnom sukobu. Junak imena Kyle Reese kojeg u filmu glumi Michael Biehn vraća se u prošlost i otkriva kako se Skynet uspostavio 4. kolovoza 1997. godine, a 'svijest' dobio nekoliko dana poslije.

Poslije Terminatora, kalendar Maja

No, budućnost se promijenila u drugom nastavku Terminatora kada su uspjeli uništiti istraživanje koje je dovelo do Skyneta. No, junački pothvat nije spriječio apokaliptična predviđanja, već ih je samo odgodio.

'U prvom nastavku Kyle Reese ja kazao da nas čeka samo jedna budućnost, ali to sigurno nije ono što proživljavamo danas. Možda su Kyle, Sarah, John i T-800 dovoljno promijenili stvari i zapravo utjecali na drugačiju budućnost. Sada umjesto nuklearnog rata zabrinuti smo za globalno zatopljenje. A da će strojevi preuzeti sve? Pa pogledajte samo ljude kako cijelo vrijeme gledaju u mobitele. Mislim da su strojevi već pobijedili', poručio je slavni redatelj James Cameron.

No, dan još nije gotov, a i ako sve prođe u redu, čeka nas novo strašno predviđanje. Po kalendaru Maja smak svijeta će se dogoditi 21.12.2012. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene