Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u Floridi

VIDEO Što sve odvjetnik neće učiniti za svog klijenta...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju Georgeu Zimmermanu, optuženom za ubojstvo mladog Trayvona Martina, njegov je odvjetnički tim izveo demonstraciju njihove verzije sukoba u kojemu je Trayvon izgubio život.

Suđenje koje je polariziralo američku javnost i izazvalo interes neviđen još od postupka protiv O.J. Simpsona polako se približava kraju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđen je Pretukao kćer pa jeo brzu hranu dok je ona umirala, njezino tijelo nikad nije nađeno: "On je čudovište i zaslužuje provesti ostatak života u zatvoru" Slika nije dostupna Ubojstvo crnog mladića Počelo suđenje u slučaju koji je oživio demone rasizma u SAD-u

>> Počelo suđenje u slučaju koji je oživio demone rasizma u SAD-u

Georgea Zimmermana (29), bivšeg dragovoljnog noćnog čuvara hispanskog porijekla, tereti se za ubojstvo drugog stupnja - bez predumišljaja - mladog Trayvona Martina, tamnoputog 17-godišnjaka koji je kišne noći u veljači prošle godine u Floridi nenaoružan, s kapuljačom na glavi, išao u posjet ocu.

Zimmerman je te večeri umakao uhićenju pošto je policajcima rekao da je mladića ubio u samoobrani.

S druge strane, pojavile su se sumnje da su iza ubojstva stajale rasne predrasude, zbog čega se u američkoj javnosti razbuktala rasprava o rasizmu. Istovremeno je oživljena i rasprava o pravu na nošenje oružja, što je svim građanima zagarantirano jednim od amandmana na američki ustav.

Suđenje je započelo prije mjesec dana, a gotovo sve informativne TV mreže u SAD-u prenose ga uživo.

Danas se na sudu obavljaju određene proceduralne stvari, a uskoro se očekuju i završne riječi obrane i tužiteljstva, nakon čega bi se porota trebala povući u osamu ne bi li donijela odluku je li Zimmerman kriv ili ne.

Jučer je Zimmerman iskoristio pravo da ne svjedoči na suđenju, a njegovi su odvjetnici pred porotom uz pomoć lutke demonstrirali svoju verziju kobne večeri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene