Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterij

VIDEO: Što Chinook radi iznad Tripolija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amaterski video prikazuje američke helikopetere Chinook iznad glavnog libijskog grada Tripolija što izaziva čitav niz pitanja. Helikoptere Chinook koriste samo Amerikanci i njihovi saveznici te je sigurno da ih nema Gadafijeva vojska.

Postoji mogućnost da su to helikopteri plaćenika za koje se zna da se bore na strani libijskog diktatora, a najviše ih je iz Afrike. Samo se postavlja pitanje kakvi su to plaćenici ako imaju toliko velika financiska sredstva da si mogu priuštiti Chinook.

Pročitajte i ovo Black Hawk Pod garancijom su Potvrđeno Dnevniku Nove TV: Dva helikoptera Black Hawk prizemljena i već neko vrijeme ne lete Viktor Orban Sklopljen tajni sporazum? Razotkriveni tajni planovi za hrvatske helikoptere: U sve upleteni Orban i Ukrajina

>> Gadafijeva kćer Aisha: Nisam bježala iz zemlje

>> FOTO: Gadafijeva supruga Hrvatica iz Mostara?

No treba napomenuti da se komercijalna inačica Chinooka, Boeing-Vertol Model 234, koristi se širom svijeta za razne zadatke. Chinook se također proizvodio po licenci u talijanskom Elicotteri Meridionali (Agusta) te japanskom Kawasakiju.

Boeing CH-47 Chinook višenamjenski je helikopter s dvostrukim motorom i tandemskim rotorima za prijevoz teških tereta. Primarna mu je uloga prijevoz vojnih jedinica, premještanje topničkog oružja te opskrba bojišta. Sa stražnje strane trupa helikoptera nalazi se velika rampa za ukrcaj/iskrcaj, a ispod tri vanjske tegljačke kuke.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene