Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika vojna parada

VIDEO Što će Kim Jong-un reći na OVO?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prisutnosti američkog ministra obrane Chucka Hagela Južna je Koreja organizirala veliku vojnu paradu na kojoj je pokazala snagu svoje avijacije i kopnene vojske.

Južna Koreja u utorak je organizirala najveću vojnu paradu u nazočnosti američkog ministra obrane Chucka Hagela koji je Seulu došao izraziti čvrstu podršku Washingtona nasuprot sjevernokorejskim prijetnjama.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Slika nije dostupna Strani diplomati ipak ostaju 'Teško je reći koje su prave namjere S. Koreje, moguće da jačaju režim unutar zemlje'

Tenkovi, raketni bacači, transportna vozila i vojnici prolazili su tijekom poslijepodneva središtem Seula, koje je bilo zatvoreno za promet.

>> Američka studija: Sjevernokorejska totalitarna anomalija mogla bi se raspasti svakog trenutka

Na mimohodu je sudjelovalo 11.000 vojnika i 120 zrakoplova vojnog zrakoplovstva u bazi južno od glavnog grada na prvoj demonstraciji kojom se obilježava 65. obljetnica osnivanja južnokorejskih oružanih snaga, najvećoj od 2003. godine.

Tom prigodom Južna Koreja pokazala je svoje vrhunsko naoružanje, između ostaloga i krstareću raketu koja precizno određuje ciljeve.

Raketa Hyonmu 3 može 'odrediti i pogoditi prozor glavnog stožera sjevernokorejskih snaga', tvrdi južnokorejska vojska. 'Stanje na korejskom poluotoku vrlo je ozbiljno', rekla je predsjednica Park Geun-Hye o sjevernokorejskom nuklearnom programu.

Ona je istaknula da Sjeverna Koreja i dalje razvija i modernizira svoje nuklearno naoružanje i tako opravdala potrebu Seula da razvija svoje obrambene snage.

Američki ministar Hagel u Južnoj je Koreji zbog pitanja transfera 'operativne kontrole' u slučaju rata.

Sporazum o muđusobnoj obrani između Washingtona i Seula, čija se 60. obljetnica obilježava u utorak, predviđa da američki general koji zapovijeda oko 28.5000 američkih vojnika u Južnoj Koreji preuzme vodstvo nad 640.000 južnokorejskih vojnika u slučaju rata sa Sjevernom Korejom.

Povratak 'operativne kontrole' južnokorejskoj vojsci predviđa se za prosinac 2015. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene