Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sami proizveli

VIDEO Srbija među samo 17 država s ovim moćnim raketnim sustavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska Srbije na poligonu Nikinci predstavila je novi raketni sistem čije se uvođenje u naoružanje Srbije očekuje ove godine. Samo 17 zemalja svijeta ima otprilike sličan sistem.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

U Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme u Nikincima u Srbiji, predstavljen je novi raketni sistem. Samo 17 zemalja svijeta ima otprilike sličan sistem, a u ovoj regiji samo Turska. Razvoj ovog sredstva koštao je Srbiju milijun eura, piše Kurir.

Direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik doc. dr. Zoran Rajić predstavio je novo sredstvo i istaknuo da je proizvod 'srpske pameti i domaće industrije', a posjetitelji su mogli putem video-streama, pratiti u realnom vremenu lansiranje raketa.

Taj sistem, s dva različita lansirna modula – „oganj” i „grad”, bio je postavljen na vatrenom položaju poligona – Plasman „B”, 10.500 metara od cilja. Prvo gađanje izvedeno je s pet raketa 122 mm „grad” pojedinačnom paljbom, a drugo s jedanaest raketa 128 mm M77 „oganj”, koje su ispaljene u rafalu.

Otkrivena nova strategija - Ovo je vojska budućnosti!

'Uvođenjem ovog sredstva u naoružanje Vojske Srbije bitno će se povećati operativne sposobnosti Vojske. Ovo je proizvod srpske pameti i srpske vojne industrije, jer su 98 posto elemenata radile tvrtke u Srbiji. Osvajanjem ovog proizvoda svrstali smo se upravo među nekoliko zemalja svijeta koje ga proizvode', istaknuo je ministar obrane Bratislav Gašić.

Ovaj modularni raketni sistem namijenjen je za neutraliziranje žive sile, borbenih sredstava, zapovjednih mjesta, baza, skladišta, aerodroma, prometnih čvorova i svih lakooklopnih ciljeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene