Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrada

VIDEO: Spomenik cipeli bačenoj na George Busha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skulptura goleme cipele otkrivena je u čast iračkog novinara koji u prosincu svojim cipelama gađao tadašnjeg predsjednika SAD-a Georgea W. Busha.

Golema skulptura izrađena je od fiberglasa i presvučena bakrom a podignuta je u kompleksu za napuštenu djecu u sjevernom iračkom gradu Tikritu, izvijestio je CNN. Uz pomoć djece iz sirotišta kipar Laith al-Amiri napravio je repliku jedne do cipela koje je irački novinar Muntazer al-Zaidi bacio na Busha tijekom zajedničke konferencije za tisak američkog predsjednika i iračkog premijera Nurija al-Malikija u Bagdadu prošlog mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije prije kažnjavan Smanjena kazna napadaču koji je Busha gađao cipelom Slika nije dostupna Suđenje 19.veljače Bacača cipela na Busha čeka 15 godina zatvora?

>> Prosvjedi za oslobađanje novinara koji je cipelama gađao Busha

Al-Zaidija, koji se sada nalazi u zatvoru i čeka suđenje, mnogi Iračani smatraju junakom a prosvjednici su u arapskim državama prošlog mjeseca izašli na ulice tražeći njegovo oslobađanje. Al-Amiri je istaknuo da njegovo djelo nije politički čin nego 'izvor ponosa za sve Iračane'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene