Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao u nekoliko sekundi

VIDEO Spektakularno urušavanje vijadukta dugog 3 kilometra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samom središtu kineskog grada Wuhana u gluho doba noći obavljeno je spektakularno kontrolirano urušavanje gotovo tri i pol kilometra dugog vijadukta.

Vijadukt u kineskom gradu Wuhanu dug gotovo tri i pol kilometra u samo je nekoliko sekundi srušen u seriji kontroliranih detonacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više ozlijeđenih Eksplozija u Philadelphiji: Urušilo se nekoliko kuća Slika nije dostupna Zapeo na pola puta VIDEO Ovaj je silos trebao biti srušen, ali netko se preračunao...

>> VIDEO Ovaj je silos trebao biti srušen, ali netko se preračunao...

Operacija rušenja za pirotehničare je bila pravi izazov, s obzirom da su u blizini vijadukta s obje strane smještene stambene zgrade te elektroinstalacije, a ispod njega ide 30-ak cjevovoda, uključujući i magistralni plinovod koji spaja istok i zapad Kine.

Kako javlja ITV, sve je izvedeno uz pomoć dinamita u gluho doba noći i prošlo je bez ikakvih loših posljedica. Stupovi na kojima je vijadukt stajao bili su obloženi pamukom i vrećama pijeska kako bi se spriječilo da veći komadi betona odlete tamo gdje ne bi trebali.

Srušeni je vijadukt najdulji objekt ikada srušen na ovaj način u Kini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene