Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje i netrpeljivosti

VIDEO: Snimke brutalnih obračuna u Izraelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi znamo da je suživot Izraelaca i Palestinaca napet i pun netrepeljivosti, no današnji dan ostat će poseban jer su u javnost procurile dvije snimke brutalnih napada, jednog na izraelskog carinika, a drugog na palestinskog civila.

Izraelski Channel 10 prvo je objavio snimku nadzorne kamere na kojoj je 21-godišnja Palestinka na graničnom prijelazu, tijekom kontrole, ispod majice izvukla nož i brutalno njime ubola izraelskog carinika. Incident se dogodio još 25. listopada na graničnom prijelazu Qalandiya, između Izraela i Zapadne obale, a pojavio se i na internetu. Palestinku je potom svladao kolega ubodenog carinika te ju razoružao i priljubio uz pod, uz uporabu sile.

Pročitajte i ovo Bruna Papić i Jakov Aranza - 1 Što poduzeti? Djelatnici Hitne svakodnevno se nose s potencijalno opasnim situacijama: "Nasilje se događa stalno, prijetnje, ucjene, uvrede, psovke" Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

>> Izrael raketirao Gazu, ranjeno osam Palestinaca

Druga snimka, koja je procurila u javnost, objavljena je na izraelskom Channelu 2 i prikazuje kako vozač Mercedesa opetovano gazi automobilom Palestinca, nakon što je ovaj nožem izbo dvije Izraelke, na Zapadnoj obali prošlog mjeseca. Palestinca je prije gaženja Mercedesom, prvo upucao, pa svladao jedan izraelski vojnik, a pregazio ga je, navodi Channel 2, suprug jedne od izbodenih Izraelki.

Ono što je nevjerojatno, jest da kad je suprug jedne od izbodenih žena krenuo gaziti mladića, nitko od izraelskih vojnika ga nije pokušao zaustaviti, sve dok jedan od slučajnih promatrača nije počeo vikati poludjelom vozaču da stane. Vozač se nalazi u kućnom pritvoru, dok su dvije izbodene žene, 46-godišnjakinja i 16-godišnjakinja, zadobile lakše tjelesne ozljede. pregaženi i upucani Palestinac još se uvijek nalazi u kritičnom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene