Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vožnja na pisti

VIDEO: Slijepi vozač srušio rekord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slijepi turski pjevač pjevač Metin Senturk srušio je svjetski rekord u vožnji slijepih osoba. Senturk je postigao novi rekord od 290 kilometara na sat u Ferrariju na pisti aerodroma u Urfi u Turskoj.

Tijekom rušenja rekorda, Senturku je naputke davao Volkan Isik, bivši vozač rallyja, koji ga je slijedio u drugom automobilu. Isik je imao ulogu Sentrukovih očiju, piše Reuters. Događaju je prisustvovala i pjevačeva supruga. 'Mislim da ne postoji riječ kojom bih opisao ovaj osjećaj. Zaista sam sretan. Znam da je bilo veoma teško, kao ples sa smrću', rekao je Sentruk kada su ga upitali kakav je osjećaj srušiti rekord.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

'Uistinu smo radili veoma naporno, vjerovali smo u sebe i to smo postigli na kraju. Nitko nam ovaj rekord ne može oduzeti. Tko god da pokuša, ja ću ga ponovno srušiti s još 20 kilometara i rekord će biti naš zauvijek', rekao je okupljenim novinarima. Turski pjevač srušio je rekord slijepog Britanca Mikea Newmana koji je vozio brzinom 283 kilometra na sat.

Rušenje izazvonog rekorda možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene