Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dobi od 59 do 83 godine

Skupina djedova redovno na maratonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gledajući ih kako trče San Paulom čini se kao da je vrijeme stalo za skupinu brazilskih djedova.

U punoj kondiciji i bez ikakvog problema trče maratone i sudjeluju o raznim trkačkim natjecanjima, piše Reuters. U dobi su od 59 do čak 83 godine. Sastaju se svake posljednje subote u mjesecu kako bi razmjenili iskustva, prepričali anegdote, zapjevali i nešto pojeli te naravno, otrčali impresivnih osam kilometara.

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Jahta MIschief - 2 Operacija Albina Nevjerojatna priča! Jahta ukradena ljetos u Hrvatskoj, pronađena u Brazilu: Trag vodi sve do Rusije

Sastali su se prije deset godina kada su tri njihova člana organizirali trku. Vođa skupine trkača je 83-godišnji Joao Rosario koji je kolegama sašio i dresove te ih nazvao 'Vovo Cops'. 'Naše druženje je počelo spontano, stalno smo se sretali po utrkama i tako sve češće počeli družiti', ispričao je Joao.

U deset godina naraslo je njihovo prijatljstvo, ali i mišići. Sudeći po raspoloženju motiva za daljnje trčanje ni malo im ne nedostaje. Otkrili su i svoj ritual koji im pomaže u najtežim trenutcima utrka. Radi se o molitvi nakon trčanja za koju tvrde kako im pomaže da budu jači i uporniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene