Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Košarkaška diplomacija

VIDEO Rodman opet otišao u Sjevernu Koreju: 'Idem vidjeti frenda Kima, maršala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša NBA košarkaška zvijezda Dennis Rodman opet putuje u Sjevernu Koreju, u posjet svojem prijatelju Kim Jong Unu.

Novinari su Rodmana dočekali na aerodromu u Pekingu, gdje se spremao za let do pjongjanga. 'Idem u Sjevernu Koreju sastati se s prijateljem Kimom, maršalom, te otvoriti novu košarkašku ligu ondje', rekao je novinarima Rodman. 'To je jedna prijateljska gesta', dodao je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

>> Dennis Rodman: Vraćam se u Sjevernu Koreju!

No, kad su novinari upitali Rodmana je li njegov put u Sjevernu Koreju zapravo usmjeren prema pregovorima o oslobađanju američkog misionara Kennetha Baea, Rodman je odbio komentirati. Samo je rekao kako 'ništa nije obećano', prenosi AP.

Bae je osuđen na 15 godina teškog fizičkog rada, nakon što ga je Pjongjang optužio za neprijateljske radnje usmjerene protiv Sjeverne Koreje.

Rodman je Kim Jong Una prvi put upoznao u veljači ove godine, u sklopu snimanja filma i promocije košarke. Američki dužnosnici negodovali su oko tog posjeta, jer je davao propagandi Kim Jong Una uzlet. Međutim, Rodman je tada izjavio kako bi malo 'košarkaške diplomacije' moglo zatopliti odnose između Sjeverne Koreje i SAD-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene