Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći Izvrsni vođa?

VIDEO Reperi potajno snimili spot u Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva repera iz SAD-a odvažila su se učiniti ono što bi se rijetki usudili – potajno su snimili spot u Sjevernoj Koreji.

Reperi Pacman i Peso u studenom su potajno snimili spot u Sjevernoj Koreji za pjesmu 'Escape to North Korea'. No, prije nego su uopće stigli tamo, prošli su doslovno sve i svašta. Kada su došli na tu ideju, prvo su pokrenuli tzv. kickstarter kampanju kojom su prikupljali novac za putovanje.

Kampanja je uspjela uglavnom zahvaljujući jednom 41-godišnjem bankaru kojemu se svidjela njihova glazba pa im je dao 5.000 dolara za putovanje. Štoviše, htio je i sam biti u spotu, ali su mu suradnici ipak savjetovali da to ne učini. Ni domišljatim reperima ipak nije bilo svejedno pa su odbili i intervju za uledni BBC prije samog polaska. Kako kažu, bojali su se da se iz Pjongjanga 'neće vratiti u jednom komadu'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

No, želja je ipak bila jača od straha – kupili su karte i krenuli u nezaboravnu avanturu. Prije nego su sletjeli u Pjongjang, morali su nekoliko puta presjedati. Tako su se našli u Pekingu gdje su upali u nevolju što je dovelo u pitanje realizaciju cijele ideje.


VIDEO Rodman i Kim rukovali se iznad boca votke sa svojim likom


Naime, jedan od njih je unajmio motocikl i izazvao sudar, a kako nije bio osiguran, pobjegao je s mjesta nesreće. Bijesni građani su ga zaustavili te su ga zadržali do dolaska policije koja ga je uhitila. 'Mislio sam da nećemo nikad doći do Sjeverne Koreje, da će me zatvoriti u Pekingu. Pomislio sam da će sve ovo biti na vijestima i da će sve propasti', kazao je Pacman.

Na kraju je ipak pušten, ali su uspjeli propustiti let za Hong Kong zbog čega su u Sjevernu Koreju došli nešto kasnije. Obzirom na sve što su čuli o Sjevernoj Koreji te da nemaju, kao Dennis Rodman, blagoslov izvrsnog vođe, bojali su se za svoje živote.
'Ipak, čim su se otvorila vrata zrakoplova i čim sam vidio kamere, opustio sam se', priča Paco.

Reperi su svaki dan autobusom išli na mjesta koje turisti inače obilze, a kako ne bi privlačili pažnju, spot su snimali običnim fotoaparatom. 'Mikrofoni, slušalice ili glazba na ulici nisu dolazili u obzir pa smo improvizirali i jako puno smo radili', kazao je Pacman.

Da bi stvar bila zanimljivija, padao je snijeg što im je dodatno otežavalo posao. 'Vojska je hodala cestom s oružjem u rukama. Ljudi su bili ljubazni, svi su nam mahali, a jedan čovjek mi je čak dao kaput da mi ne bude hladno, Kad sam mu ga htio vratiti odmahnuo je rukom i rekao mi da ga zadržim', kazao je Pacman za The Guardian.

Ipak, kad su, nakon pet dana, snmili sve što im je bilo potrebno i sjeli na avion, odahnuli su. 'Nitko nije snimio spot u Sjevernoj Koreji pa niti čak razmišljao o tome', kazao je ponosno Pacman. 'Prvo što sam pomislio kad sam sjeo u avion bilo je – uspjeli smo', dodao je.

Spot su objavili 8.siječnja, na rođendan sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene