Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimku objavili na internetu

Radikalni islamisti oteli francusku obitelj, prijete ubojstvom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska obitelj s četvero djece prošlog je tjedna oteta na sjeveru Kameruna. Islamisti francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu poručuju: 'Izabrao je krenuti u rat s islamom, a mi ćemo započeti rat s njim'.

Jedan od naoružanih muškaraca tvrdi kako je za otmicu odgovorna radikalna islamistička skupina Boko Haram iz Nigerije, prenosi France24. Video snimka otete francuske obitelji objavljena je jučer na YouTubeu, a nedugo nakon objave je uklonjen.

Pročitajte i ovo Nestali dječak Émile Osam mjeseci potrage Novi trag u slučaju nestanka malog Émilea: "Intenzivno pretražujemo sve podatke i snimke" Slika nije dostupna Al-Qaeda tražila otkupninu Konačno slobodna: Gotovo pet godina nakon otmice pustili času sestru

>> Hollande u Maliju: Francuska akcija nije završila

Otmica je, prema riječima maskiranog muškarca, odmazda za francusku vojnu intervenciju u Maliju, a francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu su poručili - 'Izabrao je krenuti u rat s islamom, a mi ćemo započeti rat s njim'. Tražio je puštanje pripadnika Boko Harama u zamjenu za taoce te uputio prijetnje i vladama Nigerije i Kameruna.

U konačnici, maskirani muškarac je poručio da ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, počet će s ubijeanjem talaca.

Podsjetimo, navedena francuska obitelj bila je u posjetu nacionalnog parka Waza, a oteti su 19. veljače. Oteti su Tanguy Moulin-Fournier njegova žena Albane, te njihova četiri sina , Eloi, Andeol, Mael i Clarence, koji imaju od 5 do 12 godina, a uz njih je otet i brat Tanguya Cyril Moulin-Fournier.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene