Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuska obitelj s četvero djece prošlog je tjedna oteta na sjeveru Kameruna. Islamisti francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu poručuju: 'Izabrao je krenuti u rat s islamom, a mi ćemo započeti rat s njim'.


Jedan od naoružanih muškaraca tvrdi kako je za otmicu odgovorna radikalna islamistička skupina Boko Haram iz Nigerije, prenosi France24. Video snimka otete francuske obitelji objavljena je jučer na YouTubeu, a nedugo nakon objave je uklonjen.

Vezani članci Nigerija, prosvjed za vraćanje otetih žena (Foto: TONY KARUMBA / AFP) Napadači oteli najmanje 300 djevojčica na sjeverozapadu Nigerije (Foto: Kristin Palitza/DPA/PIXSELL) Nakon sedam godina nije više imao ni nadu, a onda je primio poziv: ''Tata, tata, jesi li to ti''

>> Hollande u Maliju: Francuska akcija nije završila

Otmica je, prema riječima maskiranog muškarca, odmazda za francusku vojnu intervenciju u Maliju, a francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu su poručili - 'Izabrao je krenuti u rat s islamom, a mi ćemo započeti rat s njim'. Tražio je puštanje pripadnika Boko Harama u zamjenu za taoce te uputio prijetnje i vladama Nigerije i Kameruna.

U konačnici, maskirani muškarac je poručio da ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, počet će s ubijeanjem talaca.

Podsjetimo, navedena francuska obitelj bila je u posjetu nacionalnog parka Waza, a oteti su 19. veljače. Oteti su Tanguy Moulin-Fournier njegova žena Albane, te njihova četiri sina , Eloi, Andeol, Mael i Clarence, koji imaju od 5 do 12 godina, a uz njih je otet i brat Tanguya Cyril Moulin-Fournier.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook