Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok čekaju pomoć

VIDEO Putnici zarobljeni u ledu na Antarktici: Ovdje je fenomenalno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnici na brodu zarobljenom u ledu na Antarktici šalju poruke preko društvenih mreža.

Ne samo da su putnici broda Akademik Šokalski, zarobljenog u ledu, aktivni na Twitteru, već snimaju i video dnevnik o tome kako provode vrijeme na ledu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Umjesto frižidera radijator Ledeno čudovište se budi te prijeti milijunima: "Bila bi to apsolutna katastrofa za svijet" Slika nije dostupna Akademik Šokalski Zarobljeni na Antarktici: Ako ledolomac ne uspije, u spas stiže helikopter

Atmosfera među turistima, znanstvenicima i posade koja se nalazi na brodu je, sudeći prema porukama koje objavljuju, odlična. S broda su sišli na led gdje se, tvrde, zabavljaju.

U video dnevnicima šalju poruke o tome kako, dok čekaju pomoć, organiziraju ples i pjevanje na ledu. 'Ovdje je spektakularno, prava zimska magija, fantastično se zabavljam', rekla je Nicole De Losa s broda.

Zarobljeni na Antarktici: Ako ledolomac ne uspije, u spas stiže helikopter

Podsjetimo, ruski brod od utorka je zarobljen na stotinjak nautičkih milja istočno od francuske baze Dumont d'Urville. Nekoliko ledolomca su mu se uputila u pomoć, ali njihovi kapaciteti za lomljenje leda nisu bili dovoljni da bi mogli stići do broda. Očekuje se pomoć helikoptera.

Na ruskom brodu nalaze se znanstvenici i turisti koji obilježavaju 100. obljetnicu povijesne ekspedicije australskog istraživača Douglas Mawson.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene