Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez kazne i odgovornosti

VIDEO: Procurila snimka brutalnog mučenja zarobljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stariji muškarac leži vezan na prašnjavom putu potpuno obnažen, vrišteći od boli, dok vojnik gura užaren komad drveta na njegove genitalije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Grozote u Ukrajini Sustavno mučenje namjerna politika ruske vojske: "U 90 posto slučajeva..." Aiden Aslin pušten kad i prebeg Britanac iz Mariupolja opisao pakao ruskog zatočeništva: "Tretirali su me gore nego psa i pitali želim li brzu ili lijepu smrt"

Šokantan je to prizor sa snimke objavljene na internetu i za koju se tvrdi kako prikazuje mučenja zarobljenika u indonezijskoj provinciji Papua, koja se nalazi 3500 kilometara od Jakarte. Snimka je napravljena mobitelom, a svjetske grupe za zaštitu ljudskih prava promptno su reagirale osudivši prikazana zvjerstva.

>> VIDEO: Snimka policijske torture, suspendirana cijela postaja

'Ta snimka samo je još jedan od dokaza i podsjetnik kako mučenja i zlostavljanja ljudi u Indoneziji često prolaze nekažnjeni', rekla je Donna Guest, zamjenica direktora Amnesty Internationala za regiju Azija-Pacifik, prenosi CNN.

'Naši vojnici su educirani'

Autentičnost snimke, međutim nije potvrđena, a indonezijske vlasti poručuju kako je pokrenuta istraga oko tog događaja. 'Moramo potvrditi autentičnost snimke. Naši vojnici su istrenirani i educirani prema standardnoj proceduri. Trebali bi biti svjesni obaveza, odgovornosti i poštivati ljudska prava te voditi računa o svemu što se ne smije raditi na terenu', rekao je za CNN Aslizar Tanjung, glasnogovornik indonezijske vojske.

Plastična vreća preko glave, nož pod nosom, brutalno udaranje nogom i opetovano šamaranje, teško da su konvencionalne vojne metode, bilo koje vojske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene