Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

FBI istražuje slučajeve vandalizma i prijetnji protiv članova Kongresa, nakon što je predsjednik Barack Obama potpisao Zakon o zdravstvenoj reformi.


Potpisivanje tog zakona izazvalo je lavinu nezadovoljstva diljem SAD-a, a vođa parlamentarne većine u Kongresu, Steny Hoyer, istaknuo je kako je više od deset kongresnika predstavnika demokrata, prijavilo incidente. Ured kongresnice Gabrielle Giffords u Tusconu u Arizoni, kako je prijavila, vandaliziran je na način da je nepoznati počinitelj, ili pucao kroz staklo ili ga razbio nepoznatim objektom, piše AP.

Vezani članci Bolnica, ilustracija Dugovi, liste čekanja, nedostatak liječnika... Hoćemo li ikad dočekati zdravstvenu reformu ili ćemo samo pretakati iz šupljeg u prazno Američke službe na mjestu napada u Indianapolisu Napadač koji je ubio osmero ljudi u Indiani bivši zaposlenik i mentalni bolesnik

Policija zasad nikoga nije uhitila oko tih tvrdnji, no FBI je saslušao spomenute kongresnike i savjetovao im kako se ponašati u situacijama kada im je ugrožena sigurnost. Oni koji se osjećaju posebno ugroženima, dobit će i adekvatnu zaštitu vlasti, isto tako je navedeno. FBI dodaje kako sve navode o prijetnjama uzima vrlo ozbiljno.