Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav posao

Ostvario san iz djetinjstva - I na njemu zarađuje milijune!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi to sanjaju a njemu je to pošlo za rukom. On sjedi u svojem udobnom stolcu i zarađuje milijune, a sve što radi jest da igra računalne igre.

Matt Haag živi svoj sam i zarađuje gotovo milijun dolara godišnje kao profesionalni gamer. Taj 22-godišnji mladić iz Chicaga počeo se baviti natjecateljskim igranjem video igara još 2007. godine te je otad stasao u jedno od najpoznatijih lica u svijetu natjecateljskog igranja računalnih igara, odnosno e-sportu, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ivana Lazić Nije ni znao za dobitak Pričekala da budu sami pa mu šapnula: "Oprostite, ali osvojili ste 14 milijuna kuna" Slika nije dostupna Doživjeli preobraćenje FOTO Ovako izgleda dvorac u Međugorju: Gradi ga kanadski milijunaš nakon životnog zaokreta potaknutog jednom rečenicom

Njegov nadimak je Nadeshot, što je skraćenica za "Grenade Shot", a on je član tima OpTic Gaming, koji se bavi igranjem popularne računalne igre Call Of Duty.

Prije svega tri godine, Haag je radio u McDonaldsu i prevrtao hamburgere, a danas mu sportska organizacija Major League Gaming plaća milijune da uživo putem interneta prenosi svoje gaming susrete.

Haag putuje svijetom i puni dvorane ljudima koji ga dolaze gledati kako rastura Call Of Duty. Ima veliku bazu fanova, među kojima je milijun korisnika YouTubea te 800.000 tviteraša.

Ipak, njegov posao nije samo zabavan, već i naporan, jer Haag vježba nekoliko sati dnevno sa svojim timom, a sve to prati tehničar koji bilježi rad njegovog mozga i kako video igre utječu na njega.

Njegova muka se isplati je ima sponzore koji mu plaćaju za igranje uživo putem YouTubea, a to donosi više nego veliku zaradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene