Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stopirala do Floride

VIDEO Prije 11 godina samo otišla od 'obitelji, problema i vlastitog života'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brenda Heist, 54-godišnja Amerikanka iz Pennsylvanije, koja je prije 11 godina nestala bez traga, pronađena je na Floridi. Policiji je rekla kako je jednostavno 'morala otići od obitelji, problema i vlastitog života.'

Amerikanka Brenda Heist (54) sama se prijavila vlastima u gradu Key Largu na Floridi, rekavši kako 'misli da je možda traže u drugoj državi', a službenik je provjerom njezinih podataka u sustavu odmah vidio kako se Brenda već 11 godina vodi na listi  'nestalih i moguće preminulih osoba' na listi grada Lititza u Pennsylvaniji, prenosi Huffington Post.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

54-godišnja žena je na listi nestalih osoba bila od veljače 2002., kad je zadnji put viđena kako ostavlja djecu ispred škole. U tijeku je bila brakorazvodna parnica s tadašnjim suprugom Leeom, radila je kao knjigovotkinja i bila je u potrazi za vlastitim stanom.

>>Nastavak priče o filmskom nestanku u Zagrebu

Očekivala je financijsku pomoć tvrtke u kojoj je radila, no život je krenuo drugim smjerom...

'Odbili su joj financijsku pomoć, bila je vrlo uzrujana, gotovo očajna. Plakala je na klupici u parku, očajavajući nad sudbinom i pitajući se kako će prehraniti djecu', ispričao je istražitelj John Schofield, koji je radio na njezinom slučaju. 

Ubrzo su potresenoj Brendi prišli dva muškarca i žena, a nakon kraćeg razgovora u trenu se odlučila prihvatiti njihov poziv da jednostavno krene s njima autostopom do Floride. Detektiv je opisao susret s Brendom nakon 11 godina.

>>Trag do nestale Marice Haračić vodi na područje Istarske županije!

'Bila je shrvana emocijama, pognute glave, posramljena. Plakala je prilikom susreta. Svjesna je kako je to što je učinila bila velika greška, ali još je gora činjenica kako se nijednom svih tih godina nije javila obitelji', ispričao je detektiv Schofield.

Bivši suprug Lee Heist prije tri je godine i službeno zatražio da je vlasti proglase mrtvom, a nakon vijesti o njezinom pronalasku je više no ogorčen.

'Teške su to i različite emocije. Nije bilo lako izdržati vrijeme kad se neka djeca nisu družila s mojom, jer su njihovi roditelji svih ovih godina mislili kako sam upravo ja odgovoran za  Brendin nestanak. Nemam želje s njom kontaktirati, ali ako se sabere, izliječi i poželi vidjeti vlastitu djecu, neću joj to zabraniti', rekao je bivši suprug, koji se 2009. ponovo oženio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene