Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon velike komemoracije

Mandelino tijelo svakog sata moći će vidjeti po 2.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogrebna povorka koja je pratila lijes s posmrtnim ostacima Nelsona Mandele stigla je u sjedište vlade u Pretoriji.

Pogrebnu povorku na ulicama su ispratile tisuće ljudi koji su željeli odati posljednju počast Nelsonu Mandeli, heroju borbe protiv apartheida.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Danka Ilić "Nema tragova" Djed djevojčice Danke oglasio se u suzama: "Želim skinuti ljagu s obitelji, u meni i dalje tinja..."

Od podneva, građani će moći u mimohodu proći kraj lijesa koji će se nalaziti u kompleksu Union Buildings, gdje je Mandela inauguriran za predsjednika 1994., i pokloniti se svjetskom borcu za mir i pomirenje, a to će se nastaviti u četvrtak i petak. 

HIT na društvenim mrežama - Nevjerojatno ponašanje svjetskih lidera!

Prva dva sata, piše NBC, tijelo će u amfiteatru u Unionu moći vidjeti najbliža rodbina, a zatim će se svakog sata puštati po 2.000 ljudi, da se poklone, iskažu počast i posljednji se put pozdrave od Madibe, oca nacije, jučer na stadionu opet nazvanog i povijesnim divom. Svaki dan tijelo će biti dostupno devet sati, pa će ga dnevno vidjeti maksimalno 18.000 ljudi.

U subotu će tijelo biti prebačeno u Mandelino rodno mjesto, 700 kilometara južno od Johannesburga, gdje će biti pokopan u nedjelju.

Mandela je preminuo u četvrtak u dobi od 95 godina, a u utorak je održana svečana komemoracija na stadionu u Johannesburgu kojoj su nazočili brojni čelnici država i vlada iz cijelog svijeta. (Hina/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene