Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije završilo dobro

VIDEO Trenutak susreta obitelji nestalih s čelnicima aviokompanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako raste očaj, frustracije te se produbljuje misterij nestanka malezijskog zrakoplova, rođaci i prijatelji nestalih počeli su gubiti živce i otvoreno napadati predstavnike malezijske aviokompanije.

Potraga za nestalim malezijskim zrakoplovom na letu MH370 iz Kuala Lumpura prema Pekingu traje već više od četiri dana, a robina nestalih putnika u Pekingu je na pressici predstavnika aviokompanije Malasya Air gađala bocama, frustrirana činjenicom da nakon toliko vremena nitko ne zna ništa o nestalom Boeing 777 s 239 putnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga upućuje na otmicu ili sabotažu Potraga za nestalim MH370: Netko je pogasio ključnu opremu?! Slika nije dostupna Malezijski premijer uvjerava Let MH370: 'Nema odmora dok se misterij ne razriješi'

Ipak nije misterij? Evo zašto zvone mobiteli putnika nestalog aviona

Posljednje riječi pilota nestalog zrakoplova: 'U redu, laku noć'

Istovremeno, u Pekingu je navodno otkriveno i što je posljednje pilot rekao kontroli leta prije nestanka zrakoplova. "U redu, laku noć", posljednja je poruka pilota nestalog malezijskog zrakoplova na letu MH370 iz Kuala Lumpura prema Pekingu. Tu poruku navodno je otkrio veleposlanik Kuala Lumpura u Pekingu, Iskandar Sarudin, u razgovoru s rodbinom nestalih putnika, prenosi Independent.

Mobiteli putnika iz nestalog malezijskog zrakoplova i dalje zvone, ali nitko se ne javlja. To je samo još jedna u nizu stvari koje produbljuju agoniju rodbine nestalih. Iako je po mnogima riječ o jezivoj činjenici, za nju čini se postoji objašnjenje povezano s mobilnim telefonima i načinima funkcioniranja mreže, umjesto s misterijom, piše NBC.

'To međutim ne znači da telefon koji zovete zvoni', tvrdi analitičar Jeff Kagan. Dodao je kako je nakon poziva mreža u potrazi za telefonom, a prvo se bazira na mjesto gdje je uređaj bio posljednji put. Nakon toga se potraga širi, a ako ne urodi plodom poziv prestaje.

Potraga može biti trenutačna ili trajati nekoliko sekundi. Za to vrijeme telefon, ovisno o modelu, mreži i drugim varijablama, može zvoniti kako bi se ukazalo pozivatelju na pokušaj uspostavljanja veze. I dok će pozivatelj zvonjavu čuti četiri puta, osoba koju zove može ju čuti jednom ili uopće ne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene