Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nervoza zbog krize

VIDEO Pred ciparskim bankomatom aktivirana bomba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nervoza na Cipru zbog praznih bankomata i zatvorenih banaka dosegnula je sinoć vrhunac. Pred jednim je bankomatom netko postavio improviziranu eksplozivnu napravu.

Samo nekoliko sati uoči postizanja dogovora o spasu bankrotiralog Cipra, napetost koja je među građanima nastala zbog zatvorenih banaka i ispražnjenih bankomata dosegnula je vrhunac. U drugom najvećem ciparskom gradu Limassolu pred jednim je bankomatom aktivirana improvizirana eksplozivna naprava.

Pročitajte i ovo Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

Na snimci s mjesta događaja vidi se da je razbijeno staklo izloga u kojemu je bankomat postavljen, no nije jasno kolika je šteta na samom bankomatu, a s obzirom da je ionako vrlo vjerojatno prazan, eventualni je lopov jamačno ostao bez plijena. Ozlijeđenih nije bilo.

>> Izbjegnut kolaps: Cipar postigao sporazum s eurozonom!

Inače, ciparska je središnja banka jučer odredila da će se na bankomatima svih banaka do daljnjega moći podizati maksimalno 100 eura, kako ne bi došlo do odljeva novca.

Nakon napetih pregovora s međunarodnim zajmodavcima, Cipar je noćas osigurao sanacijski paket u iznosu od 10 milijardi eura, potreban za izbjegavanje potpunog kolapsa tamošnje ekonomije.

U zamjenu za spašavanje, Cipar mora drastično smanjiti svoj pretjerano veliki bankarski sektor, smanjiti svoj proračun, provesti strukturne reforme i privatizaciju državne imovine. Prema prihvaćenom planu, druga po veličini ciparska banka Laiki bit će restrukturirana, a nositelji bankovnih depozita većih od 100.000 eura morat će prihvatiti 'gubitke', premda još nije jasno o kolikoj je svoti riječ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene