Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Stockholmu su u noći na ponedjeljak izbili veliki neredi u kojima je sudjelovalo više desetaka maskiranih mladića, prosvjedujući zbog smrti jednog 69-godišnjaka, koji je stradao od policijskog metka.


Nakon što je švedska policija u Husbyju, kvartu Stockholma u kojem 80 posto stanovništva sačinjavaju imigranti, vatrenim oružjem ubila jednog 69-godišnjaka, ondje su protekle noći izbili veliki ulični neredi.

>> Novo žarište: Sukobi mladih i policije u Stockholmu

Vezani članci Ulice Stockholma Ključa u Švedskoj zbog blagih mjera: "Nemamo izbora, moramo odmah zatvoriti Stockholm" Slika nije dostupna ŠVEDSKA 'PUCA' Nejednakost raste, integracija imigranata propada

AP javlja da je više desetaka maskiranih mladića palilo automobile, razbijalo prozore i bacalo molotovljeve koktele. Kada je intervenirala policija, neki od njih su na službenike bacali kamenje i druge predmete. Potpaljena je i jedna garaža, zbog čega je na nekoliko sati evakuiran dio stanara iz obližnje zgrade.

U Husbyju živi oko 11.000 ljudi, uglavnom doseljenika iz inozemstva, koji inače jedva spajaju kraj s krajem. Policija nije htjela potvrditi nacionalnost ubijenog 69-godišnjaka, koji je život izgubio prije tjedan dana, ali njegova je smrt unijela porpiličan nemir u kvart.

Stanovnici su sumnjičavi prema policijskom objašnjenju da su ga ubili u samoobrani jer je on navodno na jednog od njih potegnuo nož. Interna kontrola pokrenula je istragu cijelog slučaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook