Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjiva smrt

Policija u Stockholmu ubila muškarca, izbili veliki ulični neredi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Stockholmu su u noći na ponedjeljak izbili veliki neredi u kojima je sudjelovalo više desetaka maskiranih mladića, prosvjedujući zbog smrti jednog 69-godišnjaka, koji je stradao od policijskog metka.

Nakon što je švedska policija u Husbyju, kvartu Stockholma u kojem 80 posto stanovništva sačinjavaju imigranti, vatrenim oružjem ubila jednog 69-godišnjaka, ondje su protekle noći izbili veliki ulični neredi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukobi u predgrađu VIDEO Tako to rade u Rusiji: Nakon burne noći u Moskvi priveli 1.200 ljudi Slika nije dostupna Privedeno osam osoba Predgrađe Stockholma već petu noć gori, zapaljene škole policijska postaja i auti

>> Novo žarište: Sukobi mladih i policije u Stockholmu

AP javlja da je više desetaka maskiranih mladića palilo automobile, razbijalo prozore i bacalo molotovljeve koktele. Kada je intervenirala policija, neki od njih su na službenike bacali kamenje i druge predmete. Potpaljena je i jedna garaža, zbog čega je na nekoliko sati evakuiran dio stanara iz obližnje zgrade.

U Husbyju živi oko 11.000 ljudi, uglavnom doseljenika iz inozemstva, koji inače jedva spajaju kraj s krajem. Policija nije htjela potvrditi nacionalnost ubijenog 69-godišnjaka, koji je život izgubio prije tjedan dana, ali njegova je smrt unijela porpiličan nemir u kvart.

Stanovnici su sumnjičavi prema policijskom objašnjenju da su ga ubili u samoobrani jer je on navodno na jednog od njih potegnuo nož. Interna kontrola pokrenula je istragu cijelog slučaja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene