Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potjera kod Bijele kuće

VIDEO Policija joj je mogla pucati i u gume, ali nije. Zašto?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su svijet obišle snimke dramatične potjere od Bijele kuće do Kongresa, na kojima se vidi na koji je način policija u Washingtonu pokušavala obuzdati pomahnitalu Miriam Carey, pojavila su se određena pitanja o postupanju policije.

Snimke šokantne potjere u Washingtonu, koja je krenula nakon što je Miriam Carey (34) automobilom pokušala probiti barikadu i upasti u dvorište Bijele kuće, obišle su svijet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Na njima se vidi nekolicina policajaca kako nenaoružanu Miriam, koja je na stražnjem sjedištu vozila i svoju jednogodišnju kćer, pokušavaju zaustaviti ispaljujući metke iz vatrenog oružja direktno prema njoj.

>> VIDEO ŠOKANTNO Sa ženom u autu bila i 2-godišnja kći

Odmah su se pojavila pitanja zašto policija nije pokušala poštedjeti život podivljale vozačice, koja je navodno patila od postporođajne depresije i zašto oružje nije usmjereno prema gumama njezina crnog Lexusa.

Stručnjak za sigurnost i policijsko postupanje dr. Daniel Kennedy za Business Insider kaže da bi, u slučaju da su ciljali gume, policajci najvjerojatnije promašili. 'A to znači da bi se metak možda odbio od tla ili automobila i ranio neku treću osobu', dodaje.

'Iz istoga razloga policija nikada ne cilja oružje u rukama nekog naoružanog kriminalca. U promjenjivim situacijama policajci uspiju pogoditi tek možda 20 posto meta koje ciljaju', pojašnjava Kennedy.

On nije jedini stručnjak koji iznosi ovakvu tezu. I kriminalist Rick Parent poziva na oprez kada je riječ o pucanju u gume.

'Policajci prilikom pokušaja pucanja u gume vozila osumnjičenih često zadobiju ozljede', kaže Parent i pojašnjava da se ispaljeni metak može odbiti od asfalta ili čelične automobilske felge i pogoditi neku osobu. Usto nije rijetkost da se, nakon pogotka, po okolnom prostoru razlete krhotine metala, što također može biti jako opasno.

Ipak, s obzirom da se cijeli incident u Washingtonu dogodio u dijelu grada gdje se nalaze sve najvažnije političke institucije najjače države na svijetu, sasvim je moguće da policija pri svom postupanju nije vodila previše računa o tezama koje iznose dvojica navedenih stručnjaka.

wistv.com - Columbia, South Carolina |

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene