Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su svijet obišle snimke dramatične potjere od Bijele kuće do Kongresa, na kojima se vidi na koji je način policija u Washingtonu pokušavala obuzdati pomahnitalu Miriam Carey, pojavila su se određena pitanja o postupanju policije.


Snimke šokantne potjere u Washingtonu, koja je krenula nakon što je Miriam Carey (34) automobilom pokušala probiti barikadu i upasti u dvorište Bijele kuće, obišle su svijet.

Vezani članci Očevid, ilustracija Užas u Klisu: Muškarca upucali u glavu i izbacili iz auta, policija ga pronašla bez svijesti. Uhićene su dvije osobe Slika nije dostupna VIDEO Pogledajte dramatičnu snimku potjere i pucnjave u Washingtonu!

Na njima se vidi nekolicina policajaca kako nenaoružanu Miriam, koja je na stražnjem sjedištu vozila i svoju jednogodišnju kćer, pokušavaju zaustaviti ispaljujući metke iz vatrenog oružja direktno prema njoj.

>> VIDEO ŠOKANTNO Sa ženom u autu bila i 2-godišnja kći

Odmah su se pojavila pitanja zašto policija nije pokušala poštedjeti život podivljale vozačice, koja je navodno patila od postporođajne depresije i zašto oružje nije usmjereno prema gumama njezina crnog Lexusa.

Stručnjak za sigurnost i policijsko postupanje dr. Daniel Kennedy za Business Insider kaže da bi, u slučaju da su ciljali gume, policajci najvjerojatnije promašili. 'A to znači da bi se metak možda odbio od tla ili automobila i ranio neku treću osobu', dodaje.

'Iz istoga razloga policija nikada ne cilja oružje u rukama nekog naoružanog kriminalca. U promjenjivim situacijama policajci uspiju pogoditi tek možda 20 posto meta koje ciljaju', pojašnjava Kennedy.

On nije jedini stručnjak koji iznosi ovakvu tezu. I kriminalist Rick Parent poziva na oprez kada je riječ o pucanju u gume.

'Policajci prilikom pokušaja pucanja u gume vozila osumnjičenih često zadobiju ozljede', kaže Parent i pojašnjava da se ispaljeni metak može odbiti od asfalta ili čelične automobilske felge i pogoditi neku osobu. Usto nije rijetkost da se, nakon pogotka, po okolnom prostoru razlete krhotine metala, što također može biti jako opasno.

Ipak, s obzirom da se cijeli incident u Washingtonu dogodio u dijelu grada gdje se nalaze sve najvažnije političke institucije najjače države na svijetu, sasvim je moguće da policija pri svom postupanju nije vodila previše računa o tezama koje iznose dvojica navedenih stručnjaka.

wistv.com - Columbia, South Carolina |

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook