Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazivao nered u školi

VIDEO: Policija 8-godišnjaka 'smirila' suzavcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aidan Elliott, 8-godišnjak iz Colorada, dobro će razmisliti hoće li opet izazivati nered u školi. Naime, nakon što ga nastavnici nisu uspjeli smiriti, pozvana je policija.

Nitko od zaposlenika osnovne škole u Lakewoodu nije mogao smiriti 8-godišnjaka. Nakon pauze za ručak je počeo bacati stolice na nastavnike, a potom je bacio i televizor. 'Bio je vrlo agresivan', kazala je glasnogovornica škole Melissa Reeves. S njim u učionici je bilo još osam učenika koje su nastavnici sklonili u jedan ured kada je Aidan počeo divljati i prijetiti. No, kada je pokušao razvaliti vrata ureda, pozvali su policiju.

Pročitajte i ovo Oči djeteta prije uzimanja lijeka Čudna nuspojava Bebi od 6 mjeseci dali lijek protiv COVID-a, a majka nije mogla vjerovati što se onda dogodilo Evakuacija škole u Novom Pazaru Počinitelj brzo otkriven Evakuirane dvije srednje škole u susjedstvu: ''Učenici i nastavnici su prijavili da je bačeno nešto što izaziva jak kašalj''

Kada su stigli, policajci su Aidana zatekli kako s komadom drva u jednoj i kartonskom kutijom u drugoj ruci. KAd ih je ugledao, povikao je: 'Dođite po mene fuc***s'. Kako ga i dalje nisu mogli smiriti jedan policajac ga je pokušao pošpricati suzavcem. Iz prvog pokušaja mu to nije pošlo za rukom jer se Aidan zaštitio kartonskom kutijom, no iz drugog ga je uspio djelomično pošpricati. Potom su ga izveli na zrak kako bi ublažili djelovanje spreja. Bolničari su mu na crvenilo na licu stavljali hladne obloge baš kad je stigla njegova majka. Prema izvještajima, upitala ga je što se dogodilo, i nakon njegova odgovora kazala: 'Vjerojatno si to i zaslužio'.

Incident se dogodio krajem veljače, a jučer su Aidan i njegova majka gostovali u talk showu na tv postaji NBC. Korištenje suzavca na 8-godišnjaku je, prema njihovu mišljenju, bilo pretjerano. S njima se naravno, ne slažu u policiji, ali ni u školi koju Aidan pohađa. Moglo je kažu, biti i gore. 'Da su ga pokušali fizički savladati moglo je doći i do težih ozljeda i njega i policajaca. To je definitivno bio najbolji mogući izbor', kazao je glasnogovornik policije Steve Davis te napomenuo kako ovo nije bio prvi put da je policija morala intervenirati kako bi smirila Aidana, nego čak treći. 

Aidanova majka Mandy u talk showu je rekla kako bi voljela da su ga policajci i ovaj put smirili razgovorom, te kako bi trebali proći specijalan trening kako postupati s djecom. Aidan je u međuvremenu preseljen u drugu školu. Kad su ga pitali o suzavcu i onome što se dogodilo dječak je odgovorio: 'Pa, na neki način sam to i zaslužio'.

null

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene