LiveLeak je objavio snimku kamere policijskog vozila koja je prošlog prosinca zabilježila nešto što je trebalo biti rutinska kontrola prometa u Blackwellu. Nakon što je policajac zaustavio vozilo i pokušao uhititi suvozača, dolazi do sukoba i čini se, pretjerane uporabe sile.


Prometni policajac Mitchell u Blackwellu je zaustavio kamion i zatražio vozačku dozvolu vozačice 33-godišnje Patricije Gail Burkett i suvozača, 27-godišnjeg Shauna Paula Alexandera.

Vezani članci Fail Tko im je dao vozačku?! Voze kao da su na filmskom setu, samo im još nedostaju eksplozije Parking (Foto: Screenshot/YouTube) Vozačica jedva izašla s parkinga, osim vozila skoro udarila i gospođu koja se našla u blizini

Nakon što je dobio vozačke dozvole tražio je suvozača da izađe iz vozila, okrene se i stavi ruke na leđa.

Suvozač Alexander je izašao iz kamiona i povikao 'Što to radite?', nakon čega ga je policajac u lice pošpricao sprejem. Aleksander je počeo vikati i njih dvojica više nisu u kadru.

Alexander je optužen za napad na policijskog službenika, opiranje uhićenju i posjedovanje droge, a Burkett za pokušaj bjega od policije, ometanje policije u obavljanju dužnosti i posjedovanje droge.

'Na snimci se ne vidi pretjerana uporaba sile', kometirao je ovaj događaj šef policije u Blackwellu Fred LeValley.

No, ono što ne pokazuje snimka ne znači da se nije dogodilo, naročito ako se u blizini policijskog vozila čuje vika nesretnog suvozača.

Cijelu snimku spornog događaja pogledajte u priloženom videu.