Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postaje li prekoračenje ovlasti pravilo?

VIDEO Policajac pretukao starca zbog naljepnice: 'Mislio sam da će pucati u mene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi slučaj prekoračenja uporabe sile prisile zabilježen je u SAD-u i to kamerom postavljenom na upravljačku konzolu u policijskom vozilu.

Policajac iz grada Victoria krenuo je u rutinsku prometnu provjeru te zaustavio 76-godišnjeg vozača Petea Vasqueza. Naime policajac je primjetio da Vasquez ima naljepnicu tehničkog pregleda kojoj je istekao rok valjanosti pa je oko toga nastala prepirka.

Pročitajte i ovo Sukob sa zadarskom policijom - 2 POSLAN STRUČNI TIM Unutarnja kontrola poslana u zadarsku policiju zbog incidenta u Korlatu: Je li policija opravdano upotrijebila silu? Sukob s policijom u selu Korlat - 3 incident u korlatu Doznali smo u kojem slučaju građani ne smiju snimati postupanje policije: "U ostalim situacijama nema propisa koji bi to zabranjivao"

Nathaniel Robinson (23), policajac, nakon kraće izmjene riječi krenuo je uhititi starca, no kad je ovaj to odbio, odlučio ga je silom privesti, te ga je srušio na tlo i povukao elektrošoker na njega, vičući da 'stavi ruke na leđa', prenosi portal victoriaadvocate.com.

Po kojim pravilima igraju policije svijeta?

'Ponašao se kao pitt bull, i to je to. Neko sam vrijeme mislio da će povući pištolj na mene i pucati', rekao je Vasquez.

Robinson ga je strpao na stražnje sjedalo policijskog vozila u lisičinama, a uskoro je na mjesto događaja stigla i još jedna policijska ophodnja, a jedan od policajaca je ispitao Vasqueza što se dogodilo i je li ozlijeđen te treba li mu liječnički pregled.

Robinson je policijsku akademiju završio prije dvije godine, a zbog ovog slučaja je suspendiran iz odjela prometne policije i prebačen u administraciju do isteka istrage koja je pokrenuta protiv njega.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene