Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tisuće prosvjednika ispred parlamenta u Španjolskoj tijekom minute šutnje okrenuli su parlamentu leđa.


Na taj su način prosvjednici izrazili svoje neslaganje s rezovima u budžetima javnog sektora u isto vrijeme u koje se bankama nudi financijska potpora, javlja AP. Nakon što je satima prosvjedna povorka hodala kroz Madrid, stigavši pred parlament dočekalo ih je stotine policajaca koji su čuvali parlament. No prosvjednike nisu omeli jer njihova je namjera bila parlamentu okrenuti leđa.

Vezani članci Prosvjednici ispred zgrade RTS-a (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Završio prosvjed ispred RTS-a, prosvjednici u nedjelju dolaze pred ured Aleksandra Vučića Slika nije dostupna 'BEBOLUCIJA' u Sarajevu: Pjesmom poručili - 'Politika je ku***!'

Prosvjednici su optužili Vladu da tjera društvo da plati dug koji su stvorile banke i privatni sektor. 'Bijesni smo jer je Vlada predložila budžet u kojem društvo mora platiti dug privatnog sektora i banaka', rekao je Carlos, sudionik prosvjeda.

>> U Španjolskoj prosvjeduje i policija

Od kad je postao premijer Mariano Rajoy povećao je poreze, rezao troškove, uključujući i plaće u javnim službama, što je razljutilo građane Španjolske. Španjolske javne financije opterećene su cijenom spašavanja banaka i regionalnih španjolskih Vlada. Svaki četvrti Španjolac je nezaposlen, a zemlja tone već i drugu recesiju u posljednje tri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook