Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službe i na konjima

VIDEO Pogledajte kako slovenska policija legitimira migrante. Reporterka Dnevnika Nove TV: "Iz slovenske policije su mi potvrdili da se broj drastično povećao"

Aktualno Galerija Šefka, Slovenija Šefka, Slovenija Foto: DNEVNIK.hr Slovenija pooštrava nadzor granice s Hrvatskom - 3 Slovenija pooštrava nadzor granice s Hrvatskom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Slovenija pooštrava nadzor granice s Hrvatskom - 4 Slovenija pooštrava nadzor granice s Hrvatskom - 4 Foto: DNEVNIK.hr Matea Ćorić Brunović, novinarka Nove TV Matea Ćorić Brunović, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +1 Slovenija pooštrava nadzor granice s Hrvatskom - 1 Galerija 1/6 >>
Uhićenja, marice - čak i konjica! Uz granicu s Hrvatskom, Slovenija je pojačala broj policajaca i nadzornih mjesta. Ilegalnih migranata je sve više pa kažu nisu imali izbora.

Pooštravanje graničnih kontrola zbog ilegalnih migracija. Od jutra je u Sloveniji pojačana kontrola u mjestima uz hrvatsku granicu. Zbog ilegalnih migranta stigli su čak i na konjima.

Život uz konstantne posjete migranata za mještane je, kažu, postao neizdrživ. Dolaze im pred kuću. "U dvorište, danju, oko 12 sati. Malo sam se uplašila", priznaje Šefka."Svaki dan skoro dolaze. Najviše ih je navečer, tada najviše dolaze. Kad su policijaci došli znali su se u kukuruz sakriti", opisao je Filip.

Šengenski režim ostaje na snazi. Preko granica i dalje se može bez kontrole, ali policijska kontrola bit će pojačana u mjestima Koper i Novo mesto.

"Trenutačno se radi o područjima PU Novo Mesto i Koper, gdje podaci i analize pokazuju najveće opterećenje. Broj ilegalnih prelazaka granice između Slovenije i Hrvatske danas je premašio 40.000, a policija postupa u skladu sa svojim operativnim planovima", rekao je slovenski ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar.

Pročitajte i ovo Koprivnica Sramotno Za nepropisno parkiranje i vožnju traktora bez vozačke 1050 eura, a pogledajte koliku je kaznu na istom sudu dobio zlostavljač koji je triput prebio suprugu pred bebom

Slovenski ministar unutarnjih poslova kaže, nije riječ o suspenziji Schengena. "Idem u Španjolsku. Želim bolji život, želim pomoći svojoj obitelji", kazao je migrant iz Maroka. Jedan od migranata iz Turske kaže da pješači 15 dana. Nakon što ih legitimraju, šalju ih u prihvatilište za migrante u Ljubljani.

Dnevno 120-200 migranata

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović svjedočila je u javljanju uživo kako policajci legitimiraju jednu skupinu migranata.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković EPP u Splitu Plenković odgovorio Milanoviću: "Za razliku od njega ja ne pijem, nisam ni išao u berbu"

"Slovensko mjesto je udaljeno 18 kilometara. Na najkritičnijoj točki prođe dnevno 120-200 migrata. Policija je u ovim trenucima zaustavila grupu migranata koja je pokušala ilegalno prijeći granicu. Idu za azil u Ljubljanu. Iz slovenske policije su mi potvrdili da se broj drastično povećao te da se 22.000 odnosi na zadnja tri mjeseca", kazala je Ćorić.

"Mještani su nam rekli da se s njima nisu mogli sporazumjeti, ali da nisu imali nikakvih problema. Svakako podržavaju pojačane policijske kontrole. Za Hrvate koji prelaze granicu se ništa ne mijenja. Nesmetano će i dalje prelaziti granicu. Kontrole se ne odnose na granične prijelaze, već na mjesta koja su na samoj granici s Hrvatskom", izvijestila je Ćorić Brunović.

 

Više o porastu broja migranata pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene