Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odletio u zrak

VIDEO: Pogledajte kako je uništen američki F-15 u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vrijeme jučerašnjih novih zračnih napada NATO-a na Tripoli i Misratu grupa međunarodnih stručnjaka digla je u zrak ostatke američkog borbenog zrakoplova F-15 srušenog 22. ožujka, zajedno s 450 kilograma raketa koje su ostale u olupini.

Srušeni F-15 kontinuirano je bombardiran od strane američkih snaga kako bi se uništila tehnologija, no dvije velike rakete koje su ostale u olupini predstavljale su opasnost za poljoprivrednike u ruralnom području Ghott El Sultana, 40 kilometara od pobunjeničkog uporišta u Benghaziju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zatekli ga s alatom ŠTETA VIŠE DESETAKA TISUĆA KUNA U Drnišu 72-godišnjak porazbijao stakla na autobusu Slika nije dostupna Prevara velikog šaljivdžije NASJELI NA ŠALU i uništili nov iPhone 7

>> SAD bombardirao ostatke srušenog F-15 da ne završi u krivim rukama

U bombardiranju olupine ozlijeđen je jedan stanovnik. 'Srećom smo se riješili tog zrakoplova. Brinuli smo se što bi se još zbog njega moglo dogoditi', kazao je njegov brat Faisel Muhammad Abdel.

Akciju uništavanja olupine predvodili su UN i ekipa pirotehničara iz Velike Britanije te nekoliko pripadnika pobunjeničke vojske. Nakon detonacije ostatke su zakopali. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene