Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Libijske zračne snage su uništene

SAD bombardirao ostatke srušenog F-15 da ne završi u krivim rukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD su priopćile da su tijekom prošle noći bombardirali ostatke srušenog F-15 Strike Eagle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gadafijeva djeca Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora Slika nije dostupna Kome pripada? Već 6 godina 23 milijarde eura čeka svojeg PRAVOG vlasnika

Časnik američke vojske koji je htio ostati anoniman, za Reuters je priznao da su ostaci zrakoplova bombardirani kako bi spriječili da dijelovi završe u krivim rukama.

F-15 Eagle se srušio tijekom treće noći napada na Libiju zbog mehaničkog kvara. Oba člana posade su spašena a prilikom spašavanja su ozlijeđena šestorica civila. Pentagon nije želio komentirati ranjene civile ali je jedan visoki dužnosnik priznao da su otvorili paljbu prilikom akcije spašavanja.

>> Mesić: Trebalo bi okončati operaciju u Libiji i donijeti novu rezoluciju

Bitanci su pak objavili da savezničke zračne snage konstantno na oku imaju libijske kopnene snage te da ih napadaju kad god napadaju civile.

'Saveznici su uništili libijske zračne snage i bez ikakve opasnosti lete njenim zračnim prostorom', rekao je britanski zapovjednik Greg Bagwell.

Zapadne vlade polako se približavaju dogovoru oko toga tko bi trebao biti na čelu vojne operacije protiv snaga Moamera Gadafija u Libiji, a Francuska izjavljuje da će NATO imati samo 'tehničku ulogu'.

Veleposlanici NATO-a sastaju se danas poslijepodne kako bi odlučili o razmjerima uključivanja NATO-a u misiju osiguravanja zone zabrane leta nad Libijom i zaštite civila.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene