Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malmo u strahu od napadača

Švedski 'lovac na imigrante' počinio 15 pucnjava u godinu dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedskim gradom Malmom vlada strah od naoružanog napadača.

Švedska policija traga za naoružanim muškarcem koji je u četvrtak ranio dvije žene, a sumnja se da je isti napadač izvršitelj 15 pucnjava koje su se dogodile u posljednih godinu dana. Poveznica ubojstava je rasna osnova, sve žrtve napada su imigranti, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

Dvije žene su upucane kroz prozor stana u kojem su se nalazile. 'Sada se bojim navečer upaliti svjetlo u stanu', rekla je Shukrije Berisha, stanarka zgrade u kojoj se dogodila pucnjava. Napadi su bili dobro isplanirani, odvijali su se tijekom noći na mjestima koje su počinitelju bila dobro poznata.

>> Meksiko: Razbojnici upali na proslavu, najmanje 12 mrtvih

Borje Sjoholm, glasnogovornik policije, rekao je da se radi o desecima pucnjava otkad su počeli napadi na jugozapadnom gradu Malmo u prosincu.

Psiholozi izrađuju profil napadača

U sličnom incidentu, dvojica mušaraca, pripadnici jedne nacionalne manjine, upucana su na autobusnoj stanici, prilikom čega je jedan od njih preminuo. 'Napadač vjerojatno čeka u grmlju prije nego napadne', rekli su iz policije.

Međutim, policija nije sigurna da li je i posljednja pucnjava povezana s prijašnjim napadima. Istražitelji kažu da je počinitelj star između 20 i 40 godina. Vjeruju da je oružje velikog kalibra korišteno u većini napada.

Grupa psihologa pokušava izraditi profil napadača, a policija je povećala broj policajaca koji patroliraju ghradom.

Smatrate li da u Europi sve više jačaju nacionalizam i ksenofobija?

  • Da, to je očigledno
  • Ne
  • Jednako kao i uvijek
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene