Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presedan u europskim vodama

Video: Pirati stigli i u europska mora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako otimanje teretnih brodova nije više praksa kojom se bave samo Somalski gusari. Naime teretnjak s ruskom posadom i više od 6,5 tona drva, nestao je nakon prolaska kroz jedan od najprometnijih morskih kanala u Europi - la Manche.

Brod se zadnji odaslao poruku prije čak dva tjedna, nakon prolaska kroz spomenuti kanal, a ruske vlasti dale su se u intenzivnu potragu za brodom Arctic Sea, nakon što se on nije pojavio na svojem odredištu 4. kolovoza. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev naredio je ministru obrane Anatoliju Serdujkovu da 'poduzme sve potrebne mjere u pronalasku, praćenju i, ukoliko bude potrebno, oslobađanju nestalog broda', stoji u priopćenju iz predsjedničkog ureda koje prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Syrian Electronic Army u akciji Sirijski hakeri napali NY Times i Twitter! Slika nije dostupna Aktivisti protiv kitolovaca Sea Sheperd proveo građansko uhićenje kapetana kitolovca

Vjeruje se kako je brod nakratko otet nedaleko od švedske obale, nedugo nakon isplovljavanja iz luke. Tamošnja policija navodi kako je incident bio pod istragom, no da je brod svejedno otplovio te nestao nakon prolaska kroz La Manche. Arctic Sea je 28. srpnja radiom uspostavio vezu s britanskom obalnom stražom, no nisu prijavili ništa neobično, piše CNN. Glavna istražiteljica pri švedskoj policiji Maria Lönnegård, koja je bila zadužena za istragu incidenta spomenute otmice u Švedskoj, kazala je kako je brod na dva sata isključio radar i satelitsku vezu.

Izvodio 'ekstremne manevre'

Brod je tijekom tih dva sata izvodio 'ekstremne manevre', što je i zabilježeno, rekla je Lönnegård. I dok je piratstvo postalo svakodnevica u vodama obale istočne Afrike, njihovo otimanje u europskim vodama događaj je bez presedana i dosad neviđen, tvrde britanski morski stručnjaci. Arctic Sea je brod koji plovi pod malteškom zastavom i ima 13 članova posade, koji su mahom Rusi, a u njegovi vlasnici su Latvijci. Njime trenutno upravlja finska tvrtka Solchart Management. Teret drva koji prevozi taj brod, vrijedan je oko 50.000 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene