Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Pripremite se za udar', dubokim je glasom pilot leta 4951 Delta Airlinesa iz Atlante za White Plains poručio 64 putnika zrakoplova putem interkoma.


'Glave dolje! Ostanite dolje! Glave dolje! Ostanite dolje!', tridesetak sekundi vikao je ženski glas punih 30 sekundi, dok je dvoje putnika dramatične trenutke prinudnog slijetanja snimalo mobitelima, prenosi CNN.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Dječak (10) na JFK-u u igri navodio tri aviona! Slika nije dostupna VIDEO: Ključevi New Yorka pilotu koji je spasio sve putnike

>> Sedmero ozlijeđenih u prisilnom slijetanju zrakoplova

Na snimci jednog od dvoje spomenutih putnika, mogu se vidjeti iskre kroz prozor zrakoplova, zbog problema sa stajnim trapom, koji je pilot prijavio zračnoj kontroli. Let 4951 trebao je sletjeti u White Plains, no morao je prisilno sletjeti u zračnu luku JFK u New Yorku.

Pilot je nakon što je prošao sve sigurnosne provjere, zatražio dozvolu za hitno slijetanje na JFK, što mu je odobreno te je uspio sletjeti s pokvarenim stajnim trapom, a da pritom niti jedan od putnika nije ozlijeđen. Nakon iskrcavanja putnika iz zrakoplova, jedan je putnik 'medvjeđim' zagrljajem počastio pilota, sretan što je preživio.