Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djecu začudila para

VIDEO: Parni vlak oduševio odrasle, ali ne i djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva lokomotiva na parni pogon izrađena u Britaniji nakon pedeset godina započela je putovanje sa željezničke postaje u Darlingtonau, na sjeveru Engleske do King's Crossa u Londonu. Vlak 'Talisman' ispratili su mnogi obožavatelji, ali i djeca začuđena količinom pare koja izlazi iz lokomotive.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi

Tijekom putovanja koje je trajalo nekoliko sati, parni vlak stajao je u gradovima na putu za London i ondje primao putnike, prenio je Reuters. Trebalo je 19 godina i tri milijuna funti kako bi se izgradio Peppercon A1, lokomotiva Pacific. Novac je prikupljen od sponzora i entuzijasta. Obojani u boju 'zelene jabuke' 13 vagona i lokomotiva vozili su brzinom 120 km/h.

Atmosfera na željezničkoj postaji u Darlingtonu, prije polaska vlaka bila je slavljenička, a jedan od sudionika u izradi lokomotive na parni pogon, Mark Allet rekao je kako očekuje da se slavlje nastavi i u vlaku. 'Mislim da bi se unutra moglo slaviti sve do Londona. Mnogo je ljudi gledalo izradu ovog projekta i radilo na projektu i ovo je ispunjenje njihova sna, vožnja potpuno novim A1 do King's Crossa', rekao je. S glasnom zviždaljkom i mnogo pare, vlak je krenuo u 7:45, a u London je stigao u 13:50.

'Mislim da je ovo predivno. Fatastično postignuće za njih', rekao je jedan muškarac koji je došao vidjeti vlak. Malenu je djecu velika količina pare začudila. 'Bilo je veoma glasno i bilo je mnogo pare', rekla je jedna djevojčica, a dječak koji se vlakom i provozao kada je izašao na King's Crossu zaključio je da mu se više sviđaju moderniji modeli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene