Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirnuo ga posjet siromašnima

VIDEO Papa skoro zaplakao u favelama: Želim Crkvu koja će izaći na ulicu, među ljude!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U faveli Ria de Janeira vidio sam suze u očima pape Franje, izjavio je na današnjem brifingu s novinarima šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi.

Papa je bio dirnut susretom s ljudima u faveli Varghinha, siromašnima i potrebnima, a koji su mu donosili skromne darove i pozivali na kavu u njihove skromne domove. Više puta ih je hrabrio, kaže Lombardi i na pisanje brazilskog tiska o 'Super Papi', dodaje kako Franjo imao suzne oči.

'Niti jedan napor za pomirenje neće biti trajan za društvo koje na marginu baca ljude i na periferiji ostavlja dio samog sebe', kazao je Franjo i naglasio: 'Želim Crkvu koja će izaći na ulice, među ljude'. Priznao je kako je u faveli htio pokucati na sva vrata kazati 'Dobar dan', pitati čašu hladne vode.

>> FOTO Gotovo milijun vjernika dočekalo papu na Copacabani

Na susretu s mladima na Copacabani, pod kišom, Franjo je kazao kako je 'vjera revolucionarna, kršćanstvo je revolucionarno'. Unatoč lošem vremenu doslo je oko milijun osoba, a Franjo se našalio kazavši kako znade da karaoke vole sunce, ali, evo, ne plaše se kiše.

Govoreći mladeži svih pet kontinenata koji su se u Riju okupili na 28. Međunarodnom danu mladeži, Franjo je kazao kako 'vjera u našem životu obavlja revoluciju koju bismo mogli nazvati kopernikovom, jer nas skida iz središta koje vraća Bogu. Vjera nas uranja u njegovu ljubav koja nam daje sigurnost, snagu, nadu'.

Papa Franjo je danas u jednoj od ispovedaonica postavljenih u parku Quinta da Boa Vista slušao ispovjed petoro mladih, tri mladića i dvije djevojke. Upotrijebio je tri jezika, portugalski, španjolkski i talijanski. Prijašni pape su rijetko kada ispovjedali nekoga. Činili su to na međunarodnim danima mladeži, te tijekom Velikog tjedna u bazilici sv. Petra u Rimu.

Kao kardinal, Bergoglio je nastavio ispovjedati. Za vrijeme hodočašćenja Gospi iz Lujana, na primjer, cijele je noći sjedio u ispovjedaonici odjeven u običnog svećenika i ispovjedao. Svaka tri sata popio bi po jednu kavu i tako sve do sedam sati ujutro kada je počeo predvoditi misu. Evo i sada ima golemu i fizičku snagu, bez obzira na 76 rođendan. (Agencija VLM)

Pročitajte i ovo Povrat poreza; ilustracija - 4 Više od 830 tisuća građana Počela isplata povrata poreza, Hrvati otkrili na što će trošiti: "Dobro je, novac je stigao prije obavijesti" Poplave u Brazilu POPLAVE U BRAZILU VIDEO Kaos nakon pucanja brane: Deseci umrlih i nestalih, ljude spašavali s krovova

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene