Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njegova je publika, čini se, bila iznimno zadovoljna njegovom gestom te ga je pozdravila gromoglasnim pljeskom.


Prilikom posjeta Južnoj Koreji izgleda da je papa Franjo popustio te zakoračio u neistraženo jezično područje progovorivši na ne tako tečnom engleskom jeziku. Njegova je publika, čini se, bila iznimno zadovoljna njegovom gestom te ga je pozdravila gromoglasnim pljeskom, prenosi AP.

Korejci oduševljeni: Papi skandirali, pokrenuli meksički val i razvili golem barjak

Vezani članci Papa Franjo na Trgu sv. Petra Zbog koronavirusa papa Franjo održat će uskrsne obrede bez vjernika Papa Franjo (Foto: AFP) Papa Franjo susreo se s osam žrtava spolnog zlostavljanja

'Voljeni moji prijatelj rekao mi je jednom prilikom kako se mladima ne smijem obraćati čitajući s papira', rekao je papa na engleskom te maknuo papire na kojima je imao pripremljen svoj govor. Nastavio je bez papira: 'Treba razgovarati, obratiti se mladima spontano, iz srca', rekao je.

Njegova ga je publika nagradila pljeskom, a on je nastavio: 'Imam iznimno velikih poteškoća s engleskim jezikom. Loše pričam engleski.'

Nakon još nekoliko rečenica i izrečenih misli, papa Franjo nastavio je svoj govor na talijanskom.

Papa stigao u J. Koreju, Sjeverna odmah ispalila 3 projektila

Vatikanski glasnogovornik, velečasni Federico Lombardi kazao je da je susret mladih s papom Franjom pokazao da se papa ne boji komunicirati na drugim jezicima te širi svoje poruke mira bez obzira na jezične barijere.

Ovo je prvi put da se papa Franjo obratio mladima na engleskom jeziku, a kako izgleda, s ovakvom bi praksom bogao nastaviti u budućnosti te na taj način privući veći broj mladih da žive svoju vjeru, napomenuo je Lombardi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook