Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Pala dizalica od 90 metara, četvero mrtvih, sedmero ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najvećih mobilnih kranova u SAD-u srušio se jučer u hustonskoj naftnoj rafineriji. Pri tome je ubijeno četiri radnika, a ozlijeđeno sedmero u najnovijem od posljednjih nekoliko fatalnih nesreća koje su izazvale zabrinutost za sigurost konstrukcijskih kranova.

Dizalica visoka 90 metara pala je preko rafinerije LyondellBasell.

Pročitajte i ovo Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar Slika nije dostupna Dvojica radnika poginula VIDEO Brazil: Golemi kran pao na stadion na kojemu se treba igrati prvi susret SP-a

AP je incident snimio iz aviona, a na snimci se vidi kako veliki kran leži na manjem. U pomoć unesrećenima odmah je priskočila hitna pomoć. Još nije poznato jesu li ozlijeđeni bili na dizalici ili ispod nje kada je pala.

Troje ozlijeđenih zbog lakših ozlijeda nije trebalo hospitalizaciju, dok su dvoje teško ozlijeđenih helikopterom prevezeni u bolnicu Memorial Hermann Hospital u Teksasu, a ostali dvoje u bolnicu su dovezeni vozilom hitne pomoći.

Kran pripada kompaniji Deep South Crane & Rigging, a jedan je od najvećih mobilnih dizalica u SAD-u.

'Trebat će nam vremena da otkrijemo što se točno dogodilo i zašto se dizalica srušila', rekao je Jim Roecker, potpredsjednik rafinerije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene