Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajac ubio Afroamerikanca

VIDEO: Ovo je policija pokušala zataškati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je suđenje policajcu koji je ubio nenaoružanog i obuzdanog 22-godišnjeg Afroamerikanca Oscara Granta na kolodvoru podzemne željeznice u Oaklandu.

Johannes Mehserle, 27-godišnji američki policajac uhićen je u utorak u saveznoj državi Nevadi i kratko se pojavio na sudu u srijedu. Mehserle se predao bez incidenta u utorak u kući obteljskog prijatelja. Njegov je odvjetnik rekao kako se Mehserle nalazio u Nevadi nekoliko dana te da nije pokušao izbjeći uhićenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Bilo je pomalo tužno" Dovoljno rečeno: Trump komentirao skandal na dodjeli Oscara za Breibart Slika nije dostupna Najveće face Oscar 2017: Najglamurozniji događaj na svijetu

U objavljenim sudskim dokumentima stoji kako je Grant imao ruke na leđima, a drugi je policijski službenik klečao na njegovom vratu, kada je ubijen. Na videu snimljenom mobitelom vidi se kako je Mehserle upucao i ubio Oscara Granta dok je Grant bio 'obuzdan i neneaoružan'.

Grant i još nekoliko muškaraca izvučeni su iz vlaka nakon dojavi o tučnjavi na novogodišnje jutro. Pucnjava, snimljena mobitelom i objavljena na Internetu potaknula je tenzije između policijskih službenika i mnogih Afroameričkih stanovnika Oaklanda. Stotine prosvjednika izašle su na ulice pozivajući na procesuiranje Mehserlea, a jedno se okupljanje pretvorilo u nasilje, nakon čega je uhićeno više od 100 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene