Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Molimo te vrati se kući'

VIDEO Ovo je pilot trenutno najtraženijeg zrakoplova IKAD!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rođaci kapetana Zaharieja objavili su na YouTubeu tribute video kojim se prisjećaju svog voljenog člana obitelji.

Obitelj nestalog pilota Zaharieja Ahmada Shaha objavila je na YouTubeu video u kojem ga mole da se vrati kući. U videu su objavljene fotografije kojima se prati Shahov život od najranijih pa do ovih posljednjih dana.

'Molimo te vrati se kući, nedostaješ nam', glasi poruka Ariju, kako ga od milja zovu njegovi najbliži.

53-godišnji pilot, koji je vozio zrakoplov čiji nestanak je zabilježen 8. ožujka, opisan je kao 'voljen, obazriv, darežljiv, smiren, inteligentan, pun podrške...'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu Ilustracija zbog ocjena "Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti": Majka osuđena jer je sinu slala uznemirujuće poruke

VIDEO Posljednje snimke pilota i kopilota nestalog malezijskog zrakoplova

Zaharie i njegov prvi oficir, Fariq Abdul Hamid, našli su se pod povećalom nakon što su istražitelji otkrili kako je sustav za praćenje zrakoplova isključen tijekom leta iz Kuala Lumpura za Peking.

No, Peter Chong, Zahariejev prijatelj, tvrdi kako ne može vjerovati da pilot ima ikakve veze s nestankom ovog zrakoplova.

'On je veoma draga osoba koja uživa u životu i voli letenje. Riječ je o veoma profesionalnom pilotu'
, rekao je Chong.

Podsjećamo, zrakoplov je nestao 8. ožujka s 239 putnika i članova posade i otada mu nema traga. Istražitelji su sve uvjereniji da ga je skrenuo s rute netko tko se dobro razumio u tip zrakoplova Boeing 777-200ER i upravljanje zrakoplovom.

U tijeku je potraga bez presedana koja pokriva područje od obala Kaspijskog jezera na sjeveru do južnog Indijskog oceana.

Direktor Malaysia Airlinesa Ahmad Jauhari Yahya izjavio je na tiskovnoj konferenciji da se ne zna točno kada je isključen jedan od sustava zrakoplova za automatsko praćenje, što je u suprotnosti s izjavom malezijskih ministara tijekom vikenda.

Sve se više vjeruje da se radi o otmici ili sabotaži budući da su dužnosnici izjavili u nedjelju da je posljednja radio poruka iz zrakoplova "sve je u redu, laku noć" upućena nakon što je isključen sustav ACARS.

'Početna istraga je dala naznake da je kopilot posljednji govorio...', rekao je Jauhari u ponedjeljak odgovarajući na pitanje tko je izgovorio te riječi.

Posljednji signal ACARS-a, računalnog sustava za održavanje koji zrakoplovnoj tvrtki može prenijeti podatke o potrebnim mehaničkim popravcima ili prilagodbama, primljen u 1.07 sati u vrijeme kad je zrakoplov preletio sjeveroistočnu obalu Malezije.

'Mi ne znamo kada je nakon toga isključen ACARS', rekao je Jauhari.

Policija i multinacionalna istražiteljska ekipa možda nikada neće saznati što se točno dogodilo u kokpitu ako ne nađu zrakoplov, a zasada mu nema traga.

Malezija mora "odmah" proširiti i razjasniti područje pretraživanja u potrazi za nestalim zrakoplovom, priopćilo je u ponedjeljak kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

Oko dvije trećine putnika u zrakoplovu bili su Kinezi.

Kazahstan je ustvrdio u ponedjeljak da nije otkrio nikakvo "neodobreno korištenje" svog zračnog prostora 8. ožujka nakon što su se pojavile hipotetske pretpostavke da je avion mogao doći do Kazahstana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene