Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Diljem svijeta u tijeku su posljednje pripreme za doček Nove godine. Spremaju se konfeti i vatrometi, spravljaju ukusne delicije, a neki su zaželjeli i prve želje, kako bi 2014. bila bolja i uspješnija od ove.


Doček Nove godine u New Yorku jedan je od najposjećenijih. Svake godine na Times Squareu okupi se milijun ljudi. Kako bi sve prošlo glatko, provjeravaju se čak i konfete. Bilo je prekrasno, divno, iako mi baš ne razumijemo zašto testiraju konfete', kazao je jedan turist iz Češke.

Oni će uvesti Zagrepčane u Novu 2014. godinu!

Vezani članci Novogodišnji vatromet u Sydneyju održan je bez publike - 3 Odlazi omražena 2020.: Svijet, a ni Hrvatska neće je pamtiti po dobru. Sretna nam 2021.! Vatromet, Ilustracija Tko je slavio, slavio je! Većina zemalja uvela strože mjere uoči blagdana, ovako će izgledati Božić i Nova godina diljem Europe

Gotovo tona konfeta bit će bačena s brojnih zgrada na Times Squareu čim sat otkuca ponoć. Uzbuđeni su bili i Njujorčani koji su se odlučili riješiti loših uspomena. Sve ono što žele ostaviti iza sebe napisali su na papir i bacili u smeće. 'To je vjerojatno najbolji način da se riješite negativnosti i u 2014. uđete svježi i zdravi. Jako smo uzbuđeni', kazala je Amy Johnson.

U sunčanom Brazilu su pak nešto drugačiji običaji. Stotine ljudi, obučenih u bijelo u more bacaju cvijeće te pri tome božici Yemanji izražavaju svoju novogodišnju želju. Festival za božicu Yumanji uvijek je dobar uvod za doček nove godine na Copacabani koji svake godine okupi više od dva milijuna ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook