Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urušile se tri etaže

VIDEO Pogledajte kaos koji su za sobom ostavili teroristi nakon pokolja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigle su prve snimke iz trgovačkog centra u Nairobiju nakon okončanja oružanog obračuna vojske i terorista.

Kenijska je vojska objavila snimku na kojoj se vidi kako izgleda trgovački centar Westgate u Nairobiju nakon okončanja višednevne talačke drame i lova na teroriste.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najgori od najgorih FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu Slika nije dostupna Al-Šabab Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju?

>> Pritvoren britanski državljanin u Nairobiju zbog istrage o napadu na trgovački centar

Iako je bitka za kontrolu centra okončana još jučer, iz Westgatea se dimilo i danas, ponajprije s mjesta gdje je uslijed borbi došlo do urušavanja triju etaža velikog objekta.

To se vidi i na objavljenoj snimci, koja prikazuje urušenu podzemnu garažu i nekoliko automobila koji su upali u veliki krater.

Zasad nije jasno što je točno dovelo do urušavanja, ali pretpostavlja se da je pod hrpom betona i željeza ostalo zatrpano nekoliko desetaka tijela ubijenih. Kenijski Crveni križ ima spisak sa 61 nestalom osobom.

U krvavom obračunu, za koji je odgovornost preuzela islamistička somalska skupina al-Šabab, ubijene su najmanje 72 osobe, uključujući nekolicinu militanata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene