Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deseci tisuća na ulicama

VIDEO Ovako izgleda prosvjed u Hong Kongu snimljen IZ ZRAKA

Masovni prodemokratski prosvjedi u Hong Kongu popraćeni su s puno medijske pažnje, no malo koja fotografija može nadmašiti ono što je u ponedjeljak snimila bespilotna letjelica.

Kineske vlasti pokušale su prosvjednike rastjerati suzavcem i palicama, no nakon sukoba prosvjednika i policije, interventna policija je povučena i prosvjedi su poprimili mirniji karakter. Snimka iz zraka koju možete pogledati niže priloženu napravljena je u ponedjeljak i prikazuje vrlo jasno o koliko velikom prosvjedu se radi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Domišljato Pokušao prenijeti 11 kilograma kokaina: Nećete vjerovati u čemu Klizište u Hong Kongu Urušavanje FOTO Ni milijuni im nisu pomogli: Rekordne kiše dovele skupocjene vile na rub kolapsa

Prosvjed je organiziran zbog nezadovoljstva građana Hong Konga čije je pravo izbora na izborima 2017. godine ograničeno od strane vlasti u Pekingu. U Njemu sudjeluju studenti i članovi pokreta za građanski neposluh Occupy Central, prenosi BBC.

Kinezi blokiraju informacije o prosvjedima u Hong Kongu!

Prosvjednici traže slobodan izbor kandidata na izborima, koje je dosad birao režim u Pekingu.

Nisu izostale niti reakcije iz inozemstva, a među prvima se oglasila Velika Britanija, koja je pozvala Peking da prizna pravo na prosvjed, jer to spada u pravo građana unutar zakona.

Ranije su SAD pozvale vlasti u Hong Kongu na suzdržanost u reakciji na prosvjede.

U nedjeljnim sukobima s policijom uhićene su desetine prosvjednika. Policijski dužnosnici Hong Konga tad su priopćili da je upotrebljena 'minimalna moguća sila'. Ozljeđena je 41 osoba, među kojima je i 12 policajaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene