Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Rumunjskoj

VIDEO: 'Osoblje bolnice nije bilo spremno na evakuaciju beba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je snimka na kojoj se vidi panika osoblja. Preminula je peta rumunjska beba.

Nakon što je preminulo još jedno novorođenče, broj mrtve djece popeo se na pet. Od posljedica ozljeda zadobivenih u požaru koji je buknuo u ponedjeljak u bolnici Giulesti u Bukureštu, poginula su dva dječaka i tri djevojčice. Još se šest beba bori za život, javlaju rumunsjki mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija strašna tragedija Majka uspavanu bebu stavila u pećnicu umjesto u krevetić: Dijete je umrlo, njezino je objašnjenje šokantno Slučajan susret otkrio zamjenu 9-mjesečnih dječaka u rodilištu (Foto: Profimedia) Kobna pogreška Slučajan susret otkrio zamjenu 9-mjesečnih dječaka u rodilištu: Majke strepe čekajući nalaz DNK-a

Rumunjske vlasti objavile su snimku na kojoj se vidi kako medicinsko osoblje panično pokušava izaći iz zgrade intenzivne njege i tako spasiti 11 prerano rođenih beba. Glasnogovornik vatrogasaca kazao je kako se na snimci može vidjeti da osoblje bolnice nije bilo pripremljeno na požar, iako je to propisano zakonom te da nije učinilo mnogo po pitanju evakuacije.

>> VIDEO: Trese se dok govori o stravičnim prizorima u rodilištu

Vlasti su u posjedu snimki sa osam kamera postavljenih u bolnici, ali su objavili samo jednu budući da bi objavljivanje drugih moglo dovesti do ometanja istrage, javlja CNN. Uprava bolnice suspendirana je dok traje istraga, a ustanovu vodi privremeno imenovan ravnatelj. Do sada je ispitano 25 osoba koje su bile u bolnici za vrijeme požara.

Kako se odvijala drama u rodilištu možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene