Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam beba bori se za život

VIDEO: Trese se dok govori o stravičnim prizorima u rodilištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam beba iz rumunjskog rodilišta još se bori za život. Sve su rođene prerano, a opekline koje su zadobile u požaru dodatno otežavaju njihovo disanje. U pomoć rumunjskim liječnicima stigao je tim stručnjaka iz Izraela.

Do beba u plamenu prvi je došao vatrogasac Cristian Valcu. Dok govori o stravičnom prizoru, još uvijek se trese. 'Prvo sam mislio da diram pelenu, bili su tako mali i krhki. Kad sam shvatio da mi je ruka na bebi, zvao samo kolege u pomoć', priča Cristian. Pri ulasku na intenzivnu njegu rodilišta dočekao ga je plamen visok 5 metara, dim, otrovni plinovi - i bebe. 'Uzeo sam prvo dijete i predao ga medicinskoj sestri, bojao sam se da mi ne ispadne. Kad sam uzeo drugu bebu , u trenutku kada sam je predao sestri, otvorio je oči i pogledao me. Oči su mu bile tako malene', potreseno svjedoči Cristian.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u azerbajdžanu Horor u rodilištu: U požaru smrtno stradale četiri bebe Rodilište - 2 Što se događa? Niti jedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu: Gradonačelnik tvrdi kako se ono sustavno uništava s namjerom

>> VIDEO Tragedija: Tri bebe poginule u eksploziji u rodilištu

Sedam beba s teškim opeklinama smješteno je na intenzivnoj njezi. Njihovo stanje je kritično. U pomoć rumunjskim liječnicima stigao je tim od 10 stručnjaka iz Izraela. 'Sve bebe su rođene prerano, što samo pogoršava njihovu situaciju. Oštećenja su imali već nakon rođenja. Organi im još nisu potpuno razvijeni, dišu uz pomoć respiratora. Opekline još više otežavaju njihovo disanje', kaže Raluca Alexandru, glasnogovornica bolnice.

 

Prema rumunjskim medijima, požar na odjelu intenzivne njege rodilišta izazvao je neispravan klima-uređaj. Istraga još traje. 'Zatražio sam od gradonačelnika da suspendira rukovodstvo rodilišta zbog pogrešaka koje su otkrivene u istrazi', objavio je ministar zdravstva Cseke Attila. Stanovnici Bukurešta šokirani su tragedijom. Tuga pred rodilištem - stanovnici ostavljaju cvijeće i svijeće za tragično preminule bebe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene