Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu bilo pomoći

VIDEO Opasna bakterija ga ubila u SAMO 48 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opasna bakterija vibrio vulnificus, koja se brzo širi čovjekovim tijelom i napada jetru i bubrege, ubila je u manje od 48 sati muškarca na Floridi.

Henry 'Butch' Konietzky (59) provodio je većinu vremena u vodi, a tako je bilo i u subotu, kad je u rijeci postavljao zamke za oštrige. Kad se probudio idućeg dana, primijetio je nešto poput ugriza insekta na nozi.

Pročitajte i ovo Ilustracija panika u SAD-u Još jedna osoba umrla zbog kapi za oči, žena koja je izgubila oko tvrdi: "Ovo je razlog" Ilustracija Mučnina, grčevi, groznica... Jedan zalogaj može biti smrtonosan: Četiri važne stvari koje trebate zapamtiti o trovanju hranom

>> Srbija: Osmero pacijenata u bolnici preminulo zbog bakterije?

'Oni (liječnici) to nisu shvaćali ozbiljno, sve dok se nije upalilo, i to brzo, nakon čega se počeo osjećati loše', rekla je za lokalnu televiziju WTSP Henryjeva šogorica Debbie Stack.

U nedjelju navečer Henry Konietzky našao se u bolnici, a već idućeg dana je umro. Liječnici su zaključili kako je bio izložen opasnoj bakteriji vibrio vulnificus, koja se brzo širi tijelom i napada jetru i bubrege.

Sručnjaci ističu kako ta bakterija živi u morskoj vodi ili toploj snakastoj vodi, poput ušća rijeka u more.

Prošlog mjeseca dogodile su se dvije smrti, koje je uzrokovala spomenuta bakterija na istom području pa su zdravstveni dužnosnici upozorili stanovništvoda ne jedu sirove ostrige te da ne ulaze u vodu s otvorenim ranama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene