Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opasna bakterija vibrio vulnificus, koja se brzo širi čovjekovim tijelom i napada jetru i bubrege, ubila je u manje od 48 sati muškarca na Floridi.


Henry 'Butch' Konietzky (59) provodio je većinu vremena u vodi, a tako je bilo i u subotu, kad je u rijeci postavljao zamke za oštrige. Kad se probudio idućeg dana, primijetio je nešto poput ugriza insekta na nozi.

Vezani članci Slika nije dostupna Ozbiljno upozorenje: Otporna superbakterija širi se bolnicama! Ilustracija ( Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) S tržišta se povlači slavonska kobasica: Pronašli bakteriju

>> Srbija: Osmero pacijenata u bolnici preminulo zbog bakterije?

'Oni (liječnici) to nisu shvaćali ozbiljno, sve dok se nije upalilo, i to brzo, nakon čega se počeo osjećati loše', rekla je za lokalnu televiziju WTSP Henryjeva šogorica Debbie Stack.

U nedjelju navečer Henry Konietzky našao se u bolnici, a već idućeg dana je umro. Liječnici su zaključili kako je bio izložen opasnoj bakteriji vibrio vulnificus, koja se brzo širi tijelom i napada jetru i bubrege.

Sručnjaci ističu kako ta bakterija živi u morskoj vodi ili toploj snakastoj vodi, poput ušća rijeka u more.

Prošlog mjeseca dogodile su se dvije smrti, koje je uzrokovala spomenuta bakterija na istom području pa su zdravstveni dužnosnici upozorili stanovništvoda ne jedu sirove ostrige te da ne ulaze u vodu s otvorenim ranama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook